Saturday, 28 September, 2024

Χαροπαλεύουν η μάνα και η 12χρονη από το τροχαίο, που σκοτώθηκε η 15χρονη

Στο Γενικό Νοσοκομείο “Ιπποκράτειο” της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται η 12χρονη που έχασε την αδελφή το βράδυ της Παρασκευής σε τροχαίο δυστύχημα στο Παλαιοχώρι Ημαθίας.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας της, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της από το νοσοκομείο Βέροιας, όπου μεταφέρθηκε σε πρώτη φάση.

Μια οικογενειακή τραγωδία εξελίσσεται από χθες το βράδυ μετά το τροχαίο δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα 15χρονο κορίτσι και να «χαροπαλεύουν» η αδελφή και η μητέρα της.

Όλα έγιναν στον κεντρικό δρόμο του χωριού όταν η 37χρονη μητέρα μαζί με τις δύο κόρες της επέστρεφαν στο σπίτι με τα πόδια μετά από μια επίσκεψη.

Ο οδηγός του μαύρου ΙΧ, κινούμενος με ιλιγγιώδη ταχύτητα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, παρέσυρε την οικογένεια τραυματίζοντας θανάσιμα την 15χρονη.

Η 12χρονη αδελφή της δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή καθώς νοσηλεύεται διασωληνωμένη, χωρίς επαφή με το περιβάλλον, στο νοσοκομείο της Βέροιας.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται και η 37χρονη μητέρα τους, η οποία χθες το βράδυ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση με την κατάσταση της υγείας της να παρουσιάζει επιπλοκές. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ο όποιος εγκατέλειψε το σημείο μετά τη σύγκρουση, συνελήφθη ενώ η Τροχαία διενεργεί προανάκριση για τις συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου.

Ο θείος των παιδιών καταγγέλλει στο protothema.gr πως ο οδηγός του ΙΧ έτρεχε με 180 χλμ/ώρα και οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Έτρεχε πολύ ο οδηγός. Πήγαινε με 180 χιλιόμετρα μέσα στο χωριό και δεν πρόλαβε ούτε να τις δει. Τα κορίτσια και η μάνα ήταν σε δρόμο κυκλοφορίας μέσα στο χωριό αλλά αυτός ήταν μάλλον πιωμένος, όπως άκουσα»,  λέει ο κ. Μαυρίδης ενώ τονίζει πως ο συγκεκριμένος κινείται συχνά με τέτοιες ταχύτητες μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

«Αυτός έχει ένα γρήγορο, ακριβό αμάξι και συνηθίζει να τρέχει μέσα στο χωριό. Έβαζε και κόντρες με το αμάξι, τον ξέρουμε ότι τρέχει», επισημαίνει ο ίδιος.

Παράλληλα, περιγράφει το σημείο της σύγκρουσης όπου έχασε τη ζωή της η ανιψιά του. «Είναι ένα σημείο που περπατάνε οι πεζοί. Όταν πέρασα με το αμάξι είδα τη μικρή που είχε ένα πολύ δυνατό χτύπημα στο κεφάλι. Από όσο ξέρω γύριζαν με τα πόδια από μια διπλανή γειτονιά»…

Στο newsit.gr μίλησε και ξαδέρφη της αδικοχαμένης 15χρονης:… «Λένε ότι ο οδηγός είχε πιει πολύ και έτρεχε με το αυτοκίνητο του. Τις παρέσυρε και εξαφανίστηκε. Τώρα κρύβεται κάπου για να μην τον πιάσουν. Αλλά θα τον βρουν. Όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι. Μάλιστα έχει μια μακρινή συγγένεια και με το κοριτσάκι και την οικογένεια του. Πραγματικά όλοι θέλουμε να βρεθεί και να πληρώσει για αυτή την καταστροφή που προκάλεσε μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Το κορίτσι μας το χάσαμε, αλλά και η μητέρα του είναι σοβαρά και φοβόμαστε μην πεθάνει και αυτή, αλλά και η μικρή αδελφή της έχει πολλά τραύματα…».

Το δελτίο της Αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο

Χθες (21 Οκτωβρίου 2022) και ώρα 22:15 περίπου, στην τοπική κοινότητα Παλαιόχωρας Ημαθίας, Ι.Χ.Ε. όχημα, παρέσυρε 37χρονη ημεδαπή και τις δύο ανήλικες κόρες της ηλικίας 15 και 12 ετών, που κινούταν πεζές, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 15χρονης και τον τραυματισμό της 37χρονης και της δεύτερης ανήλικης. Το όχημα εξετράπη και ακινητοποιήθηκε εκτός οδοστρώματος σε παρακείμενο αγρόκτημα, όπου ο οδηγός του εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος και αναζητείται. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από τον Αστυνομικό Σταθμό Πλατέος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου