Tuesday, 24 September, 2024

Άνοιξε η Εθνική Οδός! Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μαρτίνο…

Άνοιξε λίγα λεπτά πριν τις 22.00 η Ε.Ο Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Μετά από την εξέταση όλων των παραγόντων και τη μάχη

που δόθηκε με την φωτιά για τουλάχιστον 7 ώρες οι αρμόδιες αρχές έδωσαν το ΟΚ για την ομαλοποίηση της κυκλοφορίας. Υπενθυμίζουμε πως από τις 17.00 περίπου το απόγευμα υπήρχε εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω του κόμβου του Μαρτίνου.
Πολλοί από τους οδηγούς αξιοποίησαν τις εναλλακτικές διαδρομές που τους υπέδειξε η τροχαία, μέσα από τα χωριά Μαρτίνο, Λάρυμνα ‘Αγιος Ιωάννης και Κόκκινο, για να βγουν και πάλι στο ύψος του Κάστρου και να συνεχίσουν το ταξίδι τους, ενώ άλλοι περίμεναν υπομονετικά να μειωθούν οι καπνοί και να επιτραπεί και πάλι η κυκλοφορία των οχημάτων, την ίδια στιγμή που οι φλόγες βρίσκονταν μια ανάσα από την άκρη της εθνικής οδού.
Εν τέλει αφού η πυρκαγιά ελέγχθηκε λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις άνοιξε και η Εθνική Οδός.
Αυτή τη στιγμή ενεργούν προκειμένου να κατασβεστούν και οι μικρότερες εστίες οι επίγειες δυνάμεις με 20 οχήματα. Στον συντονισμό συμμετείχε σε κεντρικό επίπεδο το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αθήνα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Θ. Καρακάντζας το Συντονιστικό Κέντρο Λαμίας, όπου ακόμα βρίσκεται και συμμετέχει ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Φθιώτιδας Π Ζώης. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνέδραμε με τέσσερα (4) εκσκαπτικά μηχανήματα και επτά (7) υδροφόρες.
lamianow.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου