Monday, 28 October, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ένα μωρό νεκρό και έξι στη ΜΕΘ. Μπέρδεψαν το νερό με οινόπνευμα!

Ένα νεογέννητο έχασε τη ζωή του και έξι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

σε νοσοκομείο των Κατεχόμενων της Κύπρου, όταν εργαζόμενη μπέρδεψε το μπουκάλι με το οινόπνευμα και το έβαλε σε γάλα που ετοίμαζε για τα μωρά.

Το βρέφος 20 ημερών άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ έξι νοσηλεύονται διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, πέντε άτομα έχουν συλληφθεί και θα παραμείνουν υπό κράτηση για τρεις μέρες. Εξετάζεται αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Οι τέσσερις συλληφθέντες ήταν εργαζόμενοι στη βάρδια όπου τα μωρά ήπιαν γάλα με οινόπνευμα και ο πέμπτος συλληφθέντας εργαζόταν στην προηγούμενη. Οι πέντε οδηγήθηκαν σε «δικαστήριο» των Κατεχόμενων και ισχυρίστηκαν πως το οινόπνευμα ήταν σε μπουκάλι πέντε λίτρων και βρέθηκε στον χώρο προετοιμασίας του φαγητού.

Την ίδια ώρα, η Bugun Kibris σημειώνει ότι δικηγόρος ενός εκ των συλληφθέντων, ρώτησε στο δικαστήριο εάν αναγραφόταν και φαινόταν καθαρά η λέξη «οινόπνευμα» στο επίμαχο μπουκάλι, με την αστυνομία να απαντά καταφατικά.

Οι Αρχές διεξάγουν έρευνες για το πρωτοφανές περιστατικό και εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Ταυτόχρονα, ο «υπουργός Υγείας» των Κατεχομένων, Χακάν Ντιντσγιουρέκ δήλωσε πως όποιος ευθύνεται για την τραγωδία θα τιμωρηθεί και εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.