Friday, 20 September, 2024

Έξι έτη φυλάκιση, σε μεθυσμένο οδηγό, που παρέσυρε & σκότωσε 55χρονη

Την ευθύνη για το θάνατο μίας 55χρονης γυναίκα ανέλαβε ένας ασυνείδητος οδηγός στα Χανιά, όπου την παρέσυρε με το όχημα του και τραυματίστηκε θανάσιμα. Το συμβάν σημειώθηκε στη λεωφόρο Μουρνιών τον Μάιο του 2020 και ο οδηγός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 ετών.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη και παραδέχτηκε στην απολογία του ότι είχε πιει 3 ποτήρια κρασί προτού οδηγήσει κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της δικάσιμου του τη Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr. Στη συνέχεια, απέδωσε το γεγονός ότι μπήκε στο αντίθετο ρεύμα στον κακό φωτισμό και σε τεχνικά προβλήματα-κακοτεχνίες της διασταύρωσης.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου με ερωτήσεις έδωσε ιδιαίτερο βάρος στο γιατί δεν αντιλήφθηκε ότι για περίπου 250 μέτρα οδηγούσε έχοντας δεξιά του την διαχωριστική νησίδα, καθώς και ότι σε μέτρηση της τροχαίας το aαλκοόλ ήταν 1.22 ενώ θεωρείται ότι κάποιος είναι υπό επήρεια από 0.50. Ο ίδιος υποστήριξε πως ένιωθε απόλυτα νηφάλιος.
Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος καθώς όπως είπε το δυστύχημα οφείλεται στο ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Τελικά το Τριμελές Εφετείο, ομόφωνα τον έκρινε ένοχο όπως και στην πρώτη δίκη και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 ετών. Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη το Μάιο του 2020 περίπου στις 21:30 το βράδυ στην λεωφόρο Μουρνιών στα Χανιά.

Από τα συντρίμμια του ενός αυτοκινήτου, άμεσα ανασύρθηκε σοβαρά τραυματισμένη η 55χρονη γυναίκα που ήταν συνεπιβάτιδα και η οποία διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου δυστυχώς λίγη ώρα μετά υπέκυψε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.