Wednesday, 16 October, 2024

ΑΠΘ: «Τα Τέμπη είναι μέσα στα σπίτια μας». Οργή των εστιακών φοιτητών για την πτώση του ασανσέρ

Με καζάνι που «βράζει» μοιάζει το κλίμα στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

μετά από την παραλίγο τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 08/10 στο κτίριο Γ’, όταν ένα ασανσέρ βρέθηκε στο κενό, αφού κόπηκε ο ιμάντας του, χωρίς ευτυχώς να βρίσκεται εντός του κάποιος άνθρωπος.
Από νωρίς το πρωί της Τρίτης 09/10 οι φοιτητές πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο φουαγιέ του κεντρικού κτιρίου των εστιών, τονίζοντας πως «δεν θα γίνουμε τα θύματα των προδιαγεγραμμένων εγκλημάτων τους» και ζητώντας άμεσα βελτίωση των υποδομών και της καθημερινότητάς τους. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η Μαρία, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης: «Από την πλευρά της Πρυτανείας και της Διεύθυνσης των Εστιών υπήρξε πλήρης αδιαφορία, δεν ήρθαν ούτε το βράδυ που έγινε το περιστατικό, ούτε σήμερα το πρωί. Έπρεπε να τους παρακαλάμε στο τηλέφωνο. Αυτο που έκαναν ήταν να προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στον εργολάβο και συγκεκριμένα στον εργαζόμενο που πηγαίνει και κάνει τον έλεγχο στις εστίες, δηλαδή το έριξαν στην ατομική ευθύνη».

Η ίδια τόνισε πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, υπογραμμίζοντας πως «αυτή είναι η κατάσταση στις φοιτητικές εστίες. Δεν θα γίνουμε εμείς τα θύματα των προδιαγεγραμμένων εγκλημάτων τους»… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου