Monday, 16 September, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Αρτοποιός: Η φωτιά κατευθύνεται στην παραλία Σαράντη. Φύγετε, μιλάμε για ακραίες συνθήκες

Είναι δύσκολο μέτωπο, παρακαλούμε τους κατοίκους να ακούσουν τα μηνύματα (112), να φύγουν, τόνισε στον ΣΚΑΪ για τη μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Η πυρκαγιά κατευθύνεται με μαθηματική ακρίβεια στο Σαράντη με βάση τη φορά των ισχυρών ανεμών, 9 Μποφόρ. “Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί άπαντες για μια ώρα. Χρειάζεται η μέγιστη δυνατή προσοχή”, επισήμανε.

Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, που φτάνουν ακόμα και τα 9 μποφόρ.

Όπως έγινε γνωστό, σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται 2 πλωτά σκάφη του Λιμενικού, 3 A/K και ιδιωτικά σκάφη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Σαράντη προς παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί. «Είναι μεγάλη φωτιά», είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής. Και πρόσθεσε ότι «σίγουρα η παραλία Σαράντη θα έχει πρόβλημα, η φωτιά έχει πολύ δυναμική εξέλιξη, απρόβλεπτη εξέλιξη. Με τα 9 μποφόρ δεν παίζουμε».

Ο δήμαρχος της Θήβας, Γιώργος Αναστασίου, ανέφερε, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως «δυστυχώς η φωτιά προήλθε από εργασίες που έκαναν κάποιοι». Πρόσθεσε, δε, ότι η παραλία Σαράντη έχει εκκενωθεί πλήρως.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου