Friday, 20 September, 2024

Ασύλληπτο! Οι μετανάστες επιστρέφουν αντί να φεύγουν!

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Σ. Παπαθεμελής σημείωσε ότι δεν μεταφέρονται εκεί με λεωφορεία άλλοι πρόσφυγες ή μετανάστες.

Πρόσφυγες και μετανάστες επιστρέφουν από την Ειδομένη στο Κέντρο Μετεγκατάστασης στα Διαβατά, όπου βρίσκονται περίπου 2.000 άτομα.
«Όχι μόνο δεν φεύγουν άνθρωποι από τα Διαβατά με προορισμό την Ειδομένη, αλλά κάποιοι από εκείνους που είχαν φύγει τις προηγούμενες μέρες επιστρέφουν πίσω με ταξί» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, προσωρινά υπεύθυνος για το Κέντρο, Σάκης Παπαθεμελής.
Επιπλέον, ο κ. Παπαθεμελής σημείωσε ότι δεν μεταφέρονται εκεί με λεωφορεία άλλοι πρόσφυγες ή μετανάστες. Χαρακτήρισε, τέλος, ομαλή την κατάσταση εντός του Κέντρου.
Στο μεταξύ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προετοιμάζει ομάδες εθελοντών αλλά και φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος προκειμένου να επισκέπτονται το Κέντρο Μετεγκατάστασης και να απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά που βρίσκονται εκεί. Επιπλέον σε εξέλιξη βρίσκεται συνεννόηση του δήμου με αλυσίδα σούπερ μάρκετ ώστε να μπορούν όσοι επιθυμούν να προμηθεύονται κάποια αγαθά, χωρίς να πέφτουν θύματα επιτήδειων που επιδιώκουν να αισχροκερδίσουν.

Ασύλληπτο! Οι μετανάστες επιστρέφουν αντί να φεύγουν!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου