Friday, 20 September, 2024

Βυθίζεται το πλοίο “Παναγία Τήνου” (εικόνες, video)

Στο λιμάνι του Πειραιά

Συναγερμός έχει σημάνει στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς το πλοίο «Παναγία Τήνου», το οποίο βρίσκεται δεμένο σε προβλήτα της πύλης Ε4, παρουσίασε εισροή υδάτων και βυθίζεται. Το πλοίο ήταν παροπλισμένο και τα νερά άρχισαν να μπαίνουν από ρήγμα που δημιουργήθηκε.

To καράβι έχει πάρει κλίση προς τα δεξιά, ενώ εκείνα που ήταν δεμένα κοντά του απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας. Στο σημείο έχουν σπεύσει δύο ρυμουλκά σκάφη, που προχωρούν σε απάντηση του νερού από το εσωτερικό του πλοίου. Επί τόπου βρίσκονται και ειδικά σκάφη αντιρρύπανσης, τα οποία τοποθετούν πλωτά φράγματα προκειμένου να περιοριστεί η διαρροή καυσίμου στη θάλασσα.

Το «Παναγία Τήνου» ανήκε στη «Ventouris Sea Lines» και είχε κατασχεθεί λόγω οικονομικών προβλημάτων της εταιρείας.

Ρυμουλκήθηκε τον Ιανουάριο του 1960 και η εταιρεία του H.M Koningin Juliana (HMKJ) το δημιούργησε το 1959 και το ονόμασε KONINGIN WILHELMINA.

Δρομολογήθηκε σε γραμμές της Ολλανδίας μέχρι το 1978. Εκείνη την χρονιά σταμάτησε τα δρομολόγια και τον Οκτώβριο πουλήθηκε στη Ακτοπλοΐα Βεντούρη, για να δρομολογηθεί στη γραμμή Πειραιά-Σύρο-Τήνο-Μύκονο. Το 1981 πήρε το όνομα «Παναγία Τήνου». Τον Ιανουάριο του 2015 το πλοίο είχε δρομολογηθεί για λίγο στην άγονη γραμμή Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κίσσαμος Κρήτης, όμως έπειτα από διαδοχικές επισχέσεις εργασίας του πληρώματος έδεσε οριστικά.

Βυθίζεται το πλοίο “Παναγία Τήνου” (εικόνες, video)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου