Friday, 25 October, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Βόλος: Ένοχος ο ψαράς που βρήκε έναν δύτη νεκρό στη θάλασσα και δεν ειδοποίησε το Λιμενικό

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ένοχο έναν 55χρονο

για μη δήλωση ανεύρεσης νεκρού και για ανθρωποκτονία από αμέλεια, με αφορμή περιστατικό όπου ανέσυρε από τη θάλασσα έναν δύτη χωρίς τις αισθήσεις του στην Ξυνόβρυση Πηλίου.

Αντί να βγάλει τον άνδρα έξω και να ενημερώσει τις λιμενικές αρχές, ο 55χρονος τον έριξε ξανά στο νερό. Το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών με αναστολή για την αμέλεια που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 74χρονου δύτη.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής, 12 Σεπτεμβρίου 2021, όταν ο κατηγορούμενος ψάρευε στην περιοχή και ανέσυρε έναν 74χρονο δύτη στα δίχτυα του. Σύμφωνα με το Λιμενικό Βόλου, αφού αντιλήφθηκε τι συνέβαινε τον έριξε και πάλι στη θάλασσα, χωρίς να ειδοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για το συμβάν. Κατά τη δίκη, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε πως δεν ενημέρωσε το Λιμενικό και πως έριξε το σώμα του δύτη πίσω στη θάλασσα, αρνήθηκε ωστόσο ότι είχε κάποια σχέση με τον θάνατό του ή γνώριζε τον ίδιο.

Σε ανακοίνωση του Λιμενικού την επομένη, αναφέρεται ότι ο 52χρονος συνελήφθη βραδινές ώρες στην παραλία «Μελάνη» Πηλίου για παράβαση του άρθρου 181 του Ποινικού Κώδικα περί μη αναγγελίας ανεύρεσης νεκρού. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Πηγή: ertnews.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.