Friday, 20 September, 2024

Γονείς Φιλόπουλου και Άλκη για τη δολοφονία οπαδού: «Στο ίδιο έργο θεατές…»

Λύγισε μπροστά στη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο πατέρας του επίσης δολοφονημένου Μιχάλη Φιλόπουλου, φιλάθλου του Παναθηναϊκού ο οποίος έπεσε νεκρός στη διάρκεια αιματηρής οπαδικής συμπλοκής το 2007.

Ο Ανδρέας Φιλόπουλος δήλωσε στην ΕΡΤ ότι πληροφορούμενος τον θάνατο του άτυχου Μιχάλη Κατσουρή έπειτα από τη δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έβαλε τα κλάματα ενώ συμπλήρωσε ότι η κόρη του λιποθύμησε.

«Τι να πω, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Φωνάζω ότι θα ξαναγίνει το ίδιο, όπως και με τον Άλκη… Είμαι στο ίδιο έργο θεατής εδώ και 20 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλόπουλος.

«Το 2007 φώναζα ”αυτούς και να τους βάλετε μέσα σε 5-10, το πολύ σε 12 χρόνια θα είναι έξω… Θα ξαναγίνει να μου το θυμηθείτε… Αστυνομία έχουμε, νόμους έχουμε αλλά δεν τηρούνται, πώς να το κάνουμε”», πρόσθεσε.

Συγκρίνοντας όπως λέει τον τρόπο με τον οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο οι δύο Μιχάληδες, τόνισε πως πρόκειται για δύο παρόμοιες περιπτώσεις: «Φεύγουν από το Καραΐσκάκη -στη δική μου την περίπτωση σας λέω- ανεβαίνουν όλη τη Συγγρού επάνω, πάνε και σκοτώνονται στην Παιανία. Ναι, φεύγουν οι άλλοι τέσσερις χώρες μακριά από εμάς. Και μη μου πείτε ότι δεν το ξέρανε γιατί δεν θα το πιστέψω, όπως ξέρανε και τότε με το Καραϊσκάκη, ακριβώς το ίδιο έγινε.

Η διαφορά ήταν η χιλιομετρική απόσταση: το ένα ήταν 2000 χιλιόμετρα και το άλλο τρία χιλιόμετρα. Αυτή είναι η διαφορά. Αν συγκρίνετε, θα δείτε ομοιότητες. Είναι ίδιες. Απλά οι άλλοι ήταν Έλληνες και αυτοί είναι ξένοι. Ακόμα χειρότερα».

Γονείς Ά. Καμπανού: «Μετά τον Άλκη, πολύ απλά πήγαμε και στον Μιχάλη»

«Μετά τον Άλκη, πολύ απλά πήγαμε και στον Μιχάλη. Δεν υπάρχουν λόγια. Σύντομα θα επικοινωνήσουμε με την οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη», ανέφερε η μητέρα του Άλκη Καμπανού, σε συνέχεια των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια με θύμα 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ.

Ενώ πρόσθεσε: «Παράλογη βία, που δυστυχώς ξεπέρασε τα όρια της Ελλάδος. Πάει να γίνει πανευρωπαϊκό και ίσως και παγκόσμιο φαινόμενο».

Ο πατέρας του Άλκη, από την πλευρά του δήλωσε: «Δυστυχώς είχαμε επεισόδια. Πίστευα ότι ο Άλκης ήταν το τελευταίο θύμα, αλλά είχαμε και νέο θύμα. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του θύματος. Δυστυχώς θα περάσουν κι αυτοί τον Γολγοθά τους. Ξύπνησαν μνήμες. Δυστυχώς κάποιοι δεν βάζουν μυαλό. Πρέπει όλοι μαζί να ενσκήψουν στο πρόβλημα. Να ενσκήψουμε όλοι στο πρόβλημα, ίσως δεν κάναμε κάτι καλά. Το έγκλημα το ετοιμάζει η κοινωνία και οι δολοφόνοι το εκτελούν. Είναι και ειρωνεία, δώσαμε το όνομα “Αγιά Σοφιά” στο γήπεδο της ΑΕΚ. Τα γήπεδα έχουν μετατραπεί σε αρένες. Είναι ανόητο να σκοτώνονται νέα παιδιά στο βωμό της ηλιθιότητας (…) Να κάνουν κουράγιο οι γονείς. Εκφράζουμε τη θλίψη, την οδύνη μας. Να είναι γεροί, να το θυμούνται σαν ένα γερό μάθημα».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου