Sunday, 30 June, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Δέκα χρόνια φυλακή σε 26χρονο, για απόπειρα βιασμού 14χρονης

Σε φυλάκιση δέκα ετών καταδικάστηκε χθες από το Μεικτό Ορκωτό του Βόλου, ένας 26χρονος από την Λάρισα

που στις 6 Οκτωβρίου του 2023 επιτέθηκε σε 14χρονη σε πάρκο της πόλης. Είναι ήδη προφυλακισμένος για απόπειρα βιασμού της ανήλικης και όλες τις ελπίδες του για να βγει από την φυλακή-καθώς είναι νομικός συμπαραστάτης του αδελφού του που πάσχει από νοητική υστέρηση -έχουν μετατεθεί στο εφετείο. Καθ΄όλη την διάρκεια της δίκης ο 26χρονος έκλαιγε ενώ η συνήγορός του μίλησε για το δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον που μεγάλωσε, εγκαταλειμμένος από πατέρα και μια αδιάφορη μητέρα, γεγονός που τον ανάγκασε να εργάζεται από μικρός για να ζήσει τον αδελφό του. «Δεν ξέρω τι συνέβη, τι με έπιασε, είχα πιει», δήλωσε στο δικαστήριο ο ίδιος.

Την 14χρονη τα μεσάνυχτα της 6ης Οκτωβρίου του 2023, την έσωσε η ψυχραιμία της, όταν ο 26χρονος, αποπειράθηκε να τη βιάσει.
Καθοριστικής σημασίας αποδείχθηκε και η παρέμβαση ενός ζευγαριού νεαρών Λαρισαίων που παρατηρώντας ότι κάτι συμβαίνει στο πάρκο, όχι μόνο δεν αδιαφόρησε, αλλά έκαναν αναστροφή και με τον φωτισμό του αυτοκινήτου τους, αναζήτησαν και εντόπισαν τη 14χρονη, την οποία πήραν υπό την προστασία τους. Ο 26χρονος τράπηκε αμέσως σε φυγή και συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα.
Η 14χρονη επέστρεφε πεζή στο σπίτι της, λίγο πριν τα μεσάνυχτα όταν στη συμβολή των οδών Εχεκρατίδα και Αλευάδων (σ.σ. απέναντι από τα σχολικά συγκροτήματα στο εμπορικό κέντρο ΓΑΙΑ) στη συνοικία της Φιλιππούπολης, ο 26χρονος άνδρας την αιφνιδίασε και πιάνοντάς την από τα χέρια προσπάθησε να την ακινητοποιήσει. Η μικρή αντέδρασε με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος, καλώντας παράλληλα σε βοήθεια. Ο 26χρονος της έκλεισε το στόμα και πέταξε το κινητό της τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια την πήρε στην αγκαλιά του και τη μετέφερε στην απέναντι πλευρά του δρόμου αφήνοντάς την ξανά στο έδαφος, αλλά πίσω από ψηλά χόρτα, με αποτέλεσμα να μην είναι ορατοί από τον δρόμο. Ασκώντας σωματική βία ζήτησε από την ανήλικη μαθήτρια να ξεγυμνωθεί, δηλώνοντας την πρόθεσή του να τη βιάσει. Μάλιστα ο 26χρονος αποπειράθηκε δυο φορές να κατεβάσει το παντελόνι της, ευτυχώς χωρίς να τα καταφέρει. Παρά τον φόβο της η 14χρονη όχι μόνο δεν τα έχασε, αλλά διατήρησε την ψυχραιμία της, «καθυστερώντας» τον 26χρονο τον οποίο και κλώτσησε στην κοιλιά την ώρα που περνούσε ΙΧ για να καταφέρει έτσι να βγει στον δρόμο… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου