Wednesday, 2 October, 2024

Δήλωση Αφροδίτης Λατινοπούλου για τις ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα και τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο

Δήλωση της Αφροδίτης Λατινοπούλου για τις ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα και τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο
Για άλλη μια φορά «καίγεται» το επιτελικό κράτος και μαζί του παρθένα δασική έκταση αλλά και ανθρώπινες ζωές. Τα κενά στο Πυροσβεστικό Σώμα δυστυχώς πολλά. Σήμερα 1η Οκτωβρίου και οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας παλεύουν να σβήσουν μια φωτιά που ξεκίνησε πριν από τρεις μέρες και δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να σώσουν τις περιουσίες τους.
Άυπνοι Πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι παλεύουν για τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους, τα δάση μας. Ο καπνός χθες, κάλυψε ακόμα και τον ουρανό της Αθήνας. Για άλλη μια φορά το κράτος είναι ανύπαρκτο και αμέτοχο σε έναν αγώνα που δίνουν οι Πυροσβέστες με τα ελάχιστα εφόδια που διαθέτουν.
Το πύρινο μέτωπο έφτασε σε μήκος τουλάχιστον τα 32 χιλιόμετρα με την πυρκαγιά να έχει ήδη καταστρέψει μεγάλες δασικές εκτάσεις και να έχει προκαλεί ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή. Για τη φωτιά που δεν σβήνει, δεν φταίει πάντα η κλιματική κρίση.
«Φταίνε» οι ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και η απουσία οργανωμένου σχεδίου που δεν θα δείτε να προβάλλει κανένα κανάλι ούτε θα διαβάσετε στον Τύπο γενικότερα. Το επιτελικό κράτος επιρρίπτει ευθύνες στην κλιματική κρίση και τα ΜΜΕ παπαγαλίζουν το ίδιο κείμενο.
Οι εποχικοί Πυροσβέστες ξεσκέπασαν τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και είπαν τα πράγματα με το όνομά τους. «Στις 4.000 τα κενά στο Σώμα… Φωνάζαμε δεν έχουμε Πυροσβέστες και αυτοί αγόραζαν drones. Και σαν να μην έφτανε αυτό βγήκε και είπε ο κ. Κικίλιας ότι σε 30 μέρες δεν θα μας ανανεώσουν τις συμβάσεις μας».
Η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ απαιτεί μονιμοποίηση των εποχικών Πυροσβεστών για να ενισχύσουν το Σώμα της Πυροσβεστικής. Χρειαζόμαστε τους Πυροσβέστες όλο το χρόνο και όχι μόνο στις καταστροφικές φωτιές και πλημμύρες. Χρειάζονται μόνιμο μισθό και σωστή εκπαίδευση για να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους.
Η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ καλεί την κυβέρνηση να ξυπνήσει και αντί να μοιράζει λεφτά σε ημέτερους και μετακλητούς να προχωρήσει στην άμεση μονιμοποίηση των «εποχικών» πυροσβεστών.
Πάμε να αλλάξουμε την Ελλάδα!
ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ-ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.