Saturday, 5 October, 2024

Διακινητής μεταναστών, στην προσπάθεια του να διαφύγει, έπεσε σε όχημα της ΕΛΑΣ

Συνελήφθησαν χθες σε περιοχές της Δράμας και του Έβρου, από αστυνομικούς

των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας και Αλεξανδρούπολης, τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες. Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί, σε επαρχιακή οδό της Δράμας, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, προσπάθησε να διαφύγει οδηγώντας επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει υλικές ζημιές σε υπηρεσιακό όχημα, ενώ ακολούθως τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως ακινητοποίηθηκε και συνελήφθη.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ για το όχημα και τις πνακίδες κυκλοφορίας έχει δηλωθεί κλοπή την 22-8-2024 και 4-10-2024 αντίσοιχα, σε αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι, σε επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αξιωματούχους του Frontex, συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα, 18 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, σε δασική οδό του Έβρου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά -7- μη νόμιμους μετανάστες. Ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ κατά τον έλεγχο κατείχε και επέδειξε μία πλαστή. Κατασχέθηκαν τα οχήματα, ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας, μία πλαστή άδεια οδήγησης και κινητά τηλέφωνα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.