Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «L&O», το ποσό των 320 χιλιάδων ευρώ σε χρηματοκιβώτιο που είχε μέσα στο γραφείο του στο Τμήμα Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής
που υπηρετούσε ως διοικητής, φέρεται να έχουν εντοπίσει στελέχη της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης των παράνομων ελληνοποιήσεων
Το ποσό των 320 χιλιάδων ευρώ σε χρηματοκιβώτιο που είχε μέσα στο γραφείο του στο Τμήμα Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής, που υπηρετούσε ως διοικητής, φέρεται να έχουν εντοπίσει στελέχη της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης των παράνομων Ελληνοποιήσεων.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «L&O», όταν οι άνδρες του εσωτερικών υποθέσεων έφτασαν στο γραφείο του, τον ρώτησαν αν έχει χρηματοκιβώτιο στο χώρο, έχοντας προφανώς σχετική πληροφορία.
Μετά τον αρχικό δισταγμό του, ο διοικητής του τμήματος ασφαλείας τους υπέδειξε που βρίσκεται, αλλά τους είπε πως «δεν γνωρίζει τον κωδικό». Τότε στελέχη του εσωτερικών υποθέσεων, έφεραν… τροχό και άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο εντοπίζοντας στο εσωτερικό του το ποσό των 320.000 ευρώ.
Ο διοικητής του τμήματος ασφαλείας σε ερώτηση για το που τα βρήκε αυτά τα χρήματα φέρεται να απάντησε «είναι του θείου μου και τα κρατάω εδώ για ασφάλεια». Ο συγκεκριμένος αστυνομικός συνελήφθη, ενώ αρκετοί είναι οι συνάδελφοί του που έχουν προσαχθεί. Στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκονται, επίορκοι αστυνομικοί που υπηρετούν σε τμήματα ασφαλείας και γραφεία διαβατηρίων Αστυνομικών Τμημάτων της Αττικής.
Τα μέλη του κυκλώματος, με τη βοήθεια των επίορκων αστυνομικών, κατηγορούνται ότι χορηγούσαν, έναντι αμοιβής, έγγραφα σε αλλοδαπούς (με πλαστά δικαιολογητικά, προκειμένου στη συνέχεια να μπορέσουν οι αλλοδαποί να πάρουν άδεια παραμονής ή ελληνική υπηκοότητα.
Νωρίς το πρωί της Τετάρτης (1/12) μετέβη στην διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ο υπουργός προστασίας του πολίτη, κύριος Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης.
Εξέδιδαν γνήσιες ταυτότητες με πλαστά δικαιολογητικά
Τα μέλη του κυκλώματος, με τη βοήθεια αστυνομικών, κατηγορούνται ότι χορηγούσαν-έναντι αμοιβής- έγγραφα σε αλλοδαπούς (κυρίως γνήσιες ταυτότητες) με πλαστά δικαιολογητικά, προκειμένου στη συνέχεια να μπορέσουν οι αλλοδαποί να πάρουν άδεια παραμονής ή ελληνική υπηκοότητα.
Η έρευνα ήταν πολύμηνη και εξετάστηκαν σε έξι τμήματα Ασφάλειας της Αττικής, όλες οι ταυτότητες που εκδόθηκαν από αυτά το επίμαχο χρονικό διάστημα της δράσης του κυκλώματος. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει κατασχεθεί πλήθος εγγράφων που αποδεικνύουν τις έκνομες ενέργειες.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, δωροδοκία.