Thursday, 19 September, 2024

Εύβοια: Δύσκολη νύχτα, συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Ανεξέλεγκτα καίει η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια, που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (29/7), με τις εστίες πλέον να είναι διάσπαρτες. Ολονύκτια αναμένεται να είναι η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου.

Λίγο μετά τις 20:00, ενεργοποιήθηκε ξανά το 112 για την περιοχή του Κοσκινά, προτρέποντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέσω της επαρχιακής οδού Καρύστου. Στην περιοχή μεταβαίνει εκτάκτως και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, με την αγωνία για τους κατοίκους να κορυφώνεται. Σύμφωνα, πάντως, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος το κυρίως μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται εσωτερικά του τριγώνου που σχηματίζουν οι οικισμοί Πετριές, Κριεζά και Αλώνια. Νωρίτερα, είχαν σταλεί μηνύματα του 112 για τις εξής περιοχές: Στις 15:28 εκδόθηκε για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή Πετριές Ευβοίας.
Από Κριεζά προς Λέπουρα και Βέλος.
Από Κοσκινά προς Ζάρακες και Μεσοχώρια
Στις 15:53 για απομάκρυνση από Πετριές προς Άγιους Αποστόλους,
στις 17:06, από Κριεζά προς Βέλος.
Τις απογευματινές ώρες η Πυροσβεστική αύξανε συνεχώς τις δυνάμεις της σε σημείο που τα εναέρια μέσα, που πλέον έχουν αποσυρθεί, έφτασαν τα 26, τη στιγμή που η Πολιτική προστασία βρισκόταν σε αυξημένη κινητοποίηση.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, νωρίτερα έγινε γνωστό πως τραυματίστηκε πυροσβέστης και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, ενώ η φωτιά καίει εδώ και ώρες από τις 15:00 το μεσημέρι. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι επίγειες δυνάμεις απαρτίζονται από 189 πυροσβέστες και 96 οχήματα.

«Οι ριπές των ισχυρών ανέμων καθορίζουν πλέον την πορεία και την ένταση της φωτιάς στην Εύβοια» σημείωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης θεωρώντας πως «είναι πολύ νωρίς ακόμη για την οποιαδήποτε εκτίμηση» σε σχέση με την πορεία της φωτιάς.

Ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν νωρίτερα ένα ακόμη μέτωπο με κατεύθυνση προς τον κάμπο του Δύστου. Πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να την σταματήσουν κατά μήκος της εθνικής οδού, όμως η φωτιά πέρασε και ανέπτυξε μεγάλο μέτωπο μέσα στον κάμπο του Δύστου. Το άλλο μέτωπο της φωτιάς κινήθηκε με γρήγορους ρυθμούς από τις Πετριές προς Κριεζά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου