Thursday, 19 September, 2024

Ηράκλειο: Θρήνος για τον 32χρονο Πυροσβέστη, που χάθηκε στο φαράγγι

Σε θλίψη έχει «βυθιστεί» η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου, έπειτα

από τον θάνατο του 32χρονου Χριστόφορου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στο Κουρταλιώτικο φαράγγι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 32χρονος ήταν αξιωματικός της Πυροσβεστικής καθώς και μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου. Οι συνάδελφοί του βρίσκονται σε κατάσταση σοκ καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν πως δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Ο 32χρονος ήταν μέλος του συλλόγου από μικρή ηλικία. Όλοι δηλώνουν συντετριμμένοι από τον ξαφνικό χαμό του και κάνουν λόγο για έναν εξαιρετικό άνθρωπο, παλιό και πολύ έμπειρο μέλος, που οριζόταν αρχηγός σε πολλές από τις εκδρομές που διοργάνωνε ο σύλλογος, σημειώνει το creta24.gr.

Τραγική ειρωνεία, στις 11 του μήνα είχε προγραμματιστεί εκδρομή με αρχηγό τον Χριστόφορο Χρηστάκη στο Κουρταλιώτικο φαράγγι, εκεί όπου τελικά άφησε την τελευταία του πνοή. Ο 32χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, το βράδυ της Τρίτης, (06/08) μέσα στο Κουρταλιώτικο φαράγγι όπου είχε πάει εκδρομή με τη φίλη του, έπειτα από τιτάνια επιχείρηση αναζήτησης που είχε στηθεί από το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Από το Κουρταλιώτικο φαράγγι κατευθύνθηκαν κατά μήκος του ποταμού προς τη γέφυρα της λίμνης Πρέβελη. Στη διάρκεια της πεζοπορίας ο νεαρός άνδρας μπήκε στο νερό για να κολυμπήσει και η σύντροφός του συνέχισε την πεζοπορία κατά μήκος του ποταμού, καταλήγοντας στη γέφυρα της λίμνης Πρέβελη, όπου τον περίμενε, σύμφωνα με το neakriti.gr. Η ώρα περνούσε και κάθε προσπάθεια επικοινωνίας της νεαρής με τον σύντροφό της δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς το κινητό του τηλέφωνο δεν είχε σήμα. Η ίδια ενημέρωσε τις αρχές και έκτοτε στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να “χτενίζουν” την περιοχή.
Στην τιτάνια επιχείρηση μετείχαν 25 πυροσβέστες με 2 οχήματα, δύο ομάδες της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, η ομάδα Σ.μη.ΕΑ της ΠΕΠΥΔ Κρήτης και ομάδα εθελοντών διασωστών του Τμήματος Ρεθύμνου του Ερυθρού Σταυρού.

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης σε συλλυπητήριο μήνυμά της αναφέρει τα εξής:

«Ο χαμός ενός συναδέλφου δε χώρα πότε σε μία ανακοίνωση. Η απώλεια ενός συνανθρώπου μας γεμάτου ευγένεια και καλοσύνη δεν περιγράφεται με λόγια, όσο κι αν προσπαθήσει κάνεις. Οφείλουμε όμως να αποχαιρετήσουμε το χαμογελαστό, νεαρό και αγαπητότατο μας Χριστόφορο! “Καλό σου ταξίδι!” έτσι σε αποχαιρέτησαν όλοι οι συνάδελφοι που σε αναζήτησαν εχθές, έτσι σε αποχαιρετούμε όλοι μας».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου