Έφτασαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στην Ευελπίδων οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια.
Οι κατηγορούμενοι για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής θα βρεθούν ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να αναπτύξουν τις θέσεις τους έναντι της βαριάς κατηγορίας που τους αποδίδεται.
Οι άνδρες φέρεται να πλήρωσαν τον Ηλία Μίχο για να κακοποιήσουν σεξουαλικά το παιδί στα αυτοκίνητά τους κοντά στον σταθμό του Μετρό στα Σεπόλια. Ο πρώτος συνελήφθη την Παρασκευή, είναι 33 ετών και φέρεται να είχε συναντηθεί τουλάχιστον δύο φορές με την 12χρονη.
Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία επικαλούμενος «διανοητικό πρόβλημα το οποίο επιβεβαιώνεται από γιατρό ο οποίος τον εξέτασε στη ΓΑΔΑ επί 1,5 ώρα». Κατά πληροφορίες, ισχυρίζεται επίσης ότι υπήρξαν τρία «ραντεβού» με τη 12χρονη, έγιναν δύο συναντήσεις ενώ η τρίτη ματαιώθηκε, καθώς υπήρχε θέμα με τη μεταφορά των χρημάτων και υποστηρίζει πως δεν υπήρξε σεξουαλική επαφή με την ανήλικη. Ο δεύτερος κατηγορούμενος, 36 ετών, είναι ο διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου Μεταξά που έπεσε στα χέρια των αρχών το Σάββατο.
Και αυτός ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε βιασμός της 12χρονης, παραδεχόμενος ότι έγινε μία συνάντηση μέσω της εφαρμογής χωρίς να δώσει λεφτά στο κορίτσι. Ο τρίτος κατηγορούμενος, που συνελήφθη την Κυριακή, είναι 34 ετών, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του ισχυρίζεται ότι έχει πρόβλημα υγείας.
Και οι τρεις εντοπίστηκαν μέσω των διαδικτυακών αποτυπωμάτων τους ενώ έχουν αρνηθεί αρχικώς την κατηγορία που τους αποδίδεται. Τις προηγούμενες ημέρες προσήλθαν αυτοβούλως στις Αρχές τέσσερις άνδρες ηλικίας 39, 55, 35 και 36 ετών οι οποίο αφέθηκαν ελεύθεροι αφού εξετάστηκαν από τους αστυνομικούς.
Θεοδωρικάκος για τον βιασμό της 12χρονης: Η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους
«Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει δημοκρατία», τόνισε στην ομιλία του σε εκδήλωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας, στην πρώην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
«Υπηρετούμε το όραμα μιας αστυνομίας σύγχρονης και φιλικής προς τον πολίτη και παρουσία στις γειτονιές γι’ αυτό και απαλλάσσουμε την ΕΛΑΣ από πάρεργα όπως για παράδειγμα η παράδοση δικογράφων. Έτσι έχουμε πετύχει να περιπολούν καθημερινά στους δρόμους της Αττικής 3.280 αστυνομικοί. Αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει στη μείωση άνω του 25% στην μικρή εγκληματικότητα στα νοικουριά σε σχέση με το 2015-2019» επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Έστειλε, παράλληλα το μήνυμα ότι ο «νόμος είναι νόμος για όλους απέναντι σε όλους όπως συνέβη στην περίπτωση του Άλκη Καμπανού».
«Αυταρχισμός δεν είναι η επιβολή του νόμου αλλά η ανοχή της ανομίας» είπε ακόμα ο κ. Θεοδωρικάκος με αφορμή την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στις φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου», είπε.
Αναφερόμενος στην υπόθεση του βιασμού του 12χρονου παιδιού στα Σεπόλια είπε:
«Ο νόμος είναι νόμος γι αυτό την ίδια αποφασιστικότητα δείχνει η Αστυνομία σε κάθε υπόθεση. Ιδίως όταν προσβάλλει και κακοποιεί την ψυχή ενός 12χρονου παιδιού και τη συνείδηση μιας ολόκληρης κοινωνίας. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα. Η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους, μέχρι να συλληφθεί και ο τελευταίος δράσης. Είναι ζήτημα δικαιοσύνης». Παράλληλα, διεμήνυσε ότι συμπεριφορές που προσβάλουν την ΕΛΑΣ δεν έχουν θέση στο σώμα σημειώνοντας ότι «34 αστυνομικοί τα τελευταία 2 χρόνια έχουν αποταχθεί γιατί διέπραξαν σοβαρά αδικήματα. Η αυτοκάθαρση είναι ζήτημα κύρους για την ΕΛΑΣ».
«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Έλληνα και την Ελληνίδα αστυνομικό επιλύοντας πάγια προβλήματα. Σας το οφείλουμε και το αποδεικνύουμε με πράξεις. Δεν εφησυχάζουμε, δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις, υπάρχουν προβλήματα που θέλουν επίλυση. Αποφασισμένοι να κάνουμε τους πολίτες να νιώθουν πιο ασφαλείς σε μια δύσκολη εποχή» κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.