Sunday, 8 September, 2024

Θεσσαλονίκη: Διανομείς καταγγέλλουν απολύσεις από γνωστό καφέ. Κινητοποίηση διαμαρτυρίας

Στα κάγκελα βρίσκονται οι διανομείς της Θεσσαλονίκης για την απόλυση τριών εργαζομένων, αφότου απαίτησαν από γνωστή αλυσίδα καφέ να τους παρέχονται τα μέσα ατομικής προστασίας.
Το πρωί της Τρίτης 23/07 μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων και του ΣΕΤΕΠΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα στο οποίο εργάζονταν οι τρεις απολυμένοι διανομείς επί της Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησαν διαμαρτυρία. «Από την αρχή της εργασίας μας η εργοδοσία δεν μας παρείχε τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) όπως μπουφάν, κράνη, αδιάβροχα και βενζίνη, αλλά και όσα προβλέπει η νομοθεσία.
Στις 17 του μήνα εμφάνισε ένα χαρτί που έλεγε ότι μας τα παρέχει και ότι εμείς δεν επιθυμούμε να δουλεύουμε με αυτά, αλλά με τα δικά μας. Εννοείται πως αρνηθήκαμε, δεν υπογράψαμε καμία υπεύθυνη δήλωση και πήγαμε στην Επιθεώρηση Εργασίας. Έγιναν έλεγχοι, έχουν καλέσει την εταιρεία σε εξηγήσεις γιατί δεν βρέθηκαν τα ΜΑΠ και ενώ τη μια μέρα μάς ζητούσαν τα μεγέθη για τα κράνη και τα αδιάβροχα, την επομένη μάς ανακοίνωσαν ότι απολυόμαστε και οι τρεις διανομείς. Προσφύγαμε στην Επιθεώρηση Εργασίας για παράνομες απολύσεις. Το θεωρούμε απαράδεκτο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μηνάς Κουρίλας, ένας εκ των απολυμένων εργαζομένων και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων και ΣΕΤΕΠΕ… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου