Sunday, 22 September, 2024

Θεσσαλονίκη: 87 προσαγωγές για τα επεισόδια. Πέντε συλλήψεις και δύο τραυματίες αστυνομικοί

Σε 87 προσαγωγές προχώρησαν αστυνομικοί κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Από αυτές οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ακόμη τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Πρωτοφανείς εικόνες από τα επεισόδια στο ΑΠΘ! Πετούσαν μολότοφ μέσα από το κτίριο

Πρωτοφανείς εικόνες κατέγραψαν οι κάμερες κατά τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όταν οι αστυνομικές δυνάμεις πέρασαν στον αύλειο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής για να εμποδίσουν το καταστροφικό έργο των κουκουλοφόρων, οι τελευταίοι εισήλθαν εντός του κτηρίου για να προστατευθούν. Ακολούθησαν στιγμές ανεπανάληπτης έντασης για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης με τους ταραξίες να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ και βεγγαλικά από το εσωτερικό του ακαδημαϊκού ιδρύματος προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που παρατάχθηκαν μπροστά από την Πολυτεχνική Σχολή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν κατά περίπτωση για διατάραξη κοινής ειρήνης, εμπρησμό, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, εγκλήματα κατά σωματικής ακεραιότητας υπαλλήλου, απόπειρα σωματικής βλάβης, φθορά ξένης περιουσίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και παραβάσεις περί αλλοδαπών και ναρκωτικών. Σήμερα αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου