Σκοτώθηκε στις 23/9/1998 απο χειροβομβίδα που έριξε ο Σορίν Ματέι (διόρθωση: η ελληνική αστυνομία) στο διαμέρισμα στην οδό Νιόβης στα Πατήσια όπου την κρατούσε όμηρο.
Την ίδια στιγμή που ο Νίκος Ευαγγελάτος τον είχε βγάλει ζωντανά στον αέρα του Σκάι και είχε αυτοαναγορευτεί επίσημος διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας κατά παράβαση κάθε επιχειρησιακού κανόνα.
Η Αμαλια σκοτώθηκε σε ζωντανή σύνδεση γιατί τότε, όπως και τώρα για τον καθε Ευαγγελάτο δεν εχει σημασία η ανθρώπινη ζωή αλλά η τηλεθέαση. Η ιστορία απετέλεσε ένα παγκόσμιο case study για το τι δεν πρέπει να γίνεται σε περιπτώσεις ομηρίας.
Έκτοτε ο Ευαγγελάτος κατέβηκε όλα τα σκαλιά στον απόπατο της δημοσιογραφίας ή αν θελετε ανέβηκε όλα τα σκαλιά στην ιεραρχία του τηλεδημοσιογραφικού υποκόσμου. Φέτος ο Νίκος Ευαγγελάτος απέσπασε το βραβείο “Δημοσιογραφίας και Τεχνολογίας” του Ιδρύματος Μπότση παρά το γεγονός οτι έχει διαγραφεί 5 φορές απο την ΕΣΗΕΑ!
Το βραβειο του παρέδωσε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Έτσι κάθε φορά που θα αναφερόμαστε στις δημοσιογραφικές αθλιότητες του Ευαγγελάτου αυτος θα αντιπαραθέτει την φωτογραφία της βράβευσης του απο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εν τέλει το πρόβλημα δεν ειναι ο Ευαγγελάτος. Το πρόβλημα ειναι η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας που δέχεται να βραβεύει σκουπίδια. Κι αυτό αποτελεί προσβολή στη μνήμη της Αμαλίας Γκινάκη και περιφρόνηση στους Δημοκρατικούς θεσμούς.
(viaKiriakosAggelakos)