Monday, 23 September, 2024

Θ. Κικινής, πρ. ΔΟΕ: Ψέμα και πρόσχημα η άρνηση δήμων να εφαρμόσουν τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

«Ήταν ένα ψέμα, ένα πρόσχημα» η άρνηση ορισμένων δήμων να εφαρμόσουν από την ερχόμενη σχολική χρονιά τη δίχρονη προσχολική αγωγή

κατήγγειλε o Θανάσης Κικινής, πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, μιλώντας στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τον κ. Κικινή, οι δήμοι «δεν ήθελαν στην ουσία» την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής, επειδή στις μικρότερες ηλικίες χρειάζονται να γίνουν καλύτερα έργα υποδομής για τη φιλοξενία μικρότερων παιδιών».
Προηγουμένως ο κ. Κικινής επισήμανε πως «όταν ξεκίνησε η προσχολική (σ.σ. αγωγή), υπήρχε αντίδραση από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, τότε, λέγοντας ότι θα κλείσουν παιδικοί σταθμοί αν πάνε τα τετράχρονα παιδιά στο δημόσιο νηπιαγωγείο, ή ότι θα μείνουν στον δρόμο εργαζόμενοι και είχαν κατατρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και την ομοσπονδία τους» όμως «αποδείχθηκε τελικά ότι όχι μόνο δεν έγινε αυτό αλλά αυξήθηκε σημαντικά η ζήτηση και από μικρότερες ηλικίες».
Στην συνέχεια, ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, μιλώντας στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκη τόνισε πως «όταν βγήκε η υπουργική απόφαση για τους 114 δήμους έγιναν και οι ανάλογες κινήσεις σε επίπεδο χρηματοδότησης, απ’ ό,τι γνωρίζουμε, εξ’ όσων τουλάχιστον μας ενημερώνουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, και σε επίπεδο συνεργασίας με το υπουργείο για να μπορέσουν να βρεθούν οι χώροι». «Υπάρχουν και δήμοι οι οποίοι δε συνεργάστηκαν όμως και αντέδρασαν τηρώντας τη σκληρή γραμμή της ΚΕΔΕ ότι δεν θέλουν να εφαρμοστεί δήθεν η προσχολική” εκπαίδευση, πρόσθεσε ο κ. Κικινής.
Επιπλέον ο κ. Κικινής διαμήνυσε ότι «πρέπει να επιταχυνθούν οι ενέργειες, πρέπει να πιεστούν οι δήμοι να βρουν τους χώρους».
Ο Θανάσης Κικινής ανέφερε επιπρόσθετα πως «εμείς στην κουβέντα με το υπουργείο Παιδείας δεσμευτήκαμε από την πλευρά μας να αναδείξουμε όλες τις περιπτώσεις που υπάρχουν λύσεις και τις αρνούνται οι δήμαρχοι».
Ως Δ.Ο.Ε «λέμε ότι δεν πρέπει μία τέτοια διαδικασία να μπει στην απόλυτη δικαιοδοσία των δήμων», διαμήνυσε ο κ. Κικινής. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, «οι δήμαρχοι οι οποίοι δεν έχουν προβλήματα και επικαλούνται προβλήματα είναι αυτοί οι οποίοι βρίσκονται σε αυτήν τη γραμμή και θέλουν να σαμποτάρουν την όλη διαδικασία. Εμείς την επόμενη εβδομάδα θα τους κατονομάσουμε».
Τέλος, ο Θανάσης Κικινής, αναφέρθηκε στην ανάγκη εξεύρεσης κτηριακών υποδομών από τον αρμόδιο φορέα καθώς και στην «πίεση» η οποία οφείλει να ασκηθεί για την ορθή αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου