Προκαταρκτική εξέταση, για την περιπέτεια που βίωσε 41χρονη γυναίκα που αναζητούσε λύση περιφερόμενη στα νοσοκομεία της Π.Ε. Κοζάνης
προκειμένου να της αφαιρέσουν το νεκρό έμβρυο που κυοφορούσε, διατάχθηκε με εντολή της διοίκησης της 3ης ΥΠΕ του διοικητή, Παναγιώτη Μπογιατζίδη.
Με δάκρυα στα μάτια η νεαρή γυναίκα από την Κοζάνη μίλησε στην ΕΡΤ για την ταλαιπωρία που βίωσε περιφερόμενη από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο. Όπως δήλωσε η Maria Bou Abdallah, όλα ξεκίνησαν στις 28 Δεκεμβρίου, όταν απευθύνθηκε στο “Μαμάτσειο” νοσοκομείο Κοζάνης προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές πράξεις. Εκεί, σύμφωνα με την άτυχη γυναίκα, οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου θα πρέπει να περιμένει έως τις 10 Ιανουαρίου.
Απογοητευμένη και με τον φόβο για τις πιθανές επιπλοκές στην υγεία της, καθώς το έμβρυο 7 βδομάδων και 3 ημερών ήταν νεκρό, σύμφωνα με τους γιατρούς και με το υπερηχογράφημα που της έγινε, επικοινώνησε με το νοσοκομείο Γρεβενών από όπου και την παρέπεμψαν στο “Μποδοσάκειο” νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
Η 41ετών γυναίκα μαζί με τον σύζυγο της επισκέφτηκαν το νοσοκομείο Πτολεμαΐδας όπου συνεχίστηκε η περιπέτειά της. Ύστερα από πολύωρη αναμονή και παράπονα για την αντιμετώπιση που δέχτηκε από την γιατρό στο “Μποδοσάκειο”, όπως καταγγέλλει, άκουσε εμβρόντητη την γυναικολόγο να της λέει ότι “ότι δεν ήταν κάτι επείγον”, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να απευθυνθεί σε ιδιωτική κλινική και να δώσει λύση, καθώς είχαν συμπληρωθεί σχεδόν 10 ημέρες συνεχίζοντας να έχει στα σπλάχνα της το νεκρό έμβρυο.
Η Maria Bou Abdallah, όπως επισημαίνει, δημοσιοποίησε το πρόβλημα για μην υπάρξει ξανά αντίστοιχο περιστατικό καθώς και ζητήσε να στελεχωθούν τα νοσοκομεία με γιατρούς που είναι απαραίτητοι στις υγειονομικές δομές της περιοχής. Από την πλευρά της διοίκησης του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας ο Σταύρος Παπασωτηρίου, τόνισε ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί και θα αναμένεται το πόρισμα. Η 41χρονη έκανε επίσημη καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης, και για την περιπέτεια που έζησε και για την αντιμετώπιση που είχε στο “Μποδοσάκειο” νοσοκομείο, ενώ έρευνα θα διεξάγει και ο Σύλλογος, σύμφωνα και με τον πρόεδρό του Χαράλαμπο Τσεβεκίδη. Η οδύσσεια της άτυχης γυναίκας ανέδειξε για μία ακόμη φορά, την έλλειψη αναισθησιολόγων στην περιοχή, μετά το περιστατικό και με τον 16χρονο στο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου συνέδραμε συνταξιούχος αναισθησιολόγος σε επείγον χειρουργείο σώζοντας την ζωή του.
Οι υγειονομικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς της Κοζάνης απαιτούν να υπάρξει άμεσα λύση με τη στελέχωση των δύο νοσοκομείων σε μια περιοχή που συνεχίζει να δίνει την μάχη με την πανδημία εδώ και 2 χρόνια.