Σε μάστιγα τείνουν να εξελιχθούν και αυτό το καλοκαίρι οι τραγωδίες στην θάλασσα με θύματα κυρίως ηλικιωμένα άτομα
Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία του λιμενικού σώματος, φέτος από την 1η Μαΐου έως και τις 11 Ιουλίου, 96 συνάνθρωποι μας έχασαν την ζωή τους στις ελληνικές παραλίες από διάφορες αιτίες, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών. Ειδικότερα, μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στο μέσο του καλοκαιριού, ωστόσο δεκάδες είναι οι συνάνθρωποι μας που έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στις ελληνικές παραλίες. Και φέτος τα κρούσματα των πνιγμών στη θάλασσα, από διάφορες αιτίες, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
Σύμφωνα με τα φετινά στοιχεία του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής από την 1η Μαΐου έως και τις 11 Ιουλίου, πνίγηκαν στη θάλασσα από διάφορες αιτίες, 96 άτομα που στην πλειοψηφία τους ήταν ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών. Μάλιστα όσοι ηλικιωμένοι λαμβάνουν κάποια φαρμακευτική αγωγή, είναι επιρρεπείς σε τέτοιου είδους περιστατικά. Και οι αρμόδιοι τους καλούν να συμβουλεύονται τον γιατρό τους, πριν από την εξόρμησή τους στις παραλίες.
Πέρυσι, από την 1η Μαΐου έως τις 11 Ιουλίου, πνίγηκαν συνολικά 105 άτομα, ενώ από την πρωτομαγιά έως και την τελευταία ημέρα του Αυγούστου, ο αριθμός των θανάτων από πνιγμό ανήλθε συνολικά σε 146 άτομα, που ήταν έλληνες και αλλοδαποί. Για μία ακόμη φορά τα στοιχεία δείχνουν ότι και πέρυσι το μεγαλύτερο ποσοστό των θανάτων από πνιγμό στη θάλασσα ήταν ηλικιωμένοι. Σε κάθε περίπτωση λιμενικοί και ναυαγοσώστες καλούν τους λουόμενους να μην καταναλώνουν φαγητό ή αλκοόλ πριν τα μακροβούτια και να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τις οδηγίες των ναυαγοσωστών.
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ο κάθε πολίτης μπορεί να επικοινωνεί με την άμεση δράση του λιμενικού σώματος στον αριθμό 108.