Saturday, 21 September, 2024

Μεγάλο το πύρινο μέτωπο στην Κορώνη Μεσσηνίας

Εκτεταμένο πύρινο μέτωπο μαίνεται στην περιοχή της Κορώνης Μεσσηνίας ενώ εκφράζονται φόβοι ακόμα και για τα πρώτα σπίτια του οικισμού.

Ενισχύθηκαν με επίγεια και εναέρια μέσα οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Κορώνη Μεσσηνίας, για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 14:00 το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση, κοντά στην πόλη.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στη 1:30 το μεσημέρι και ήδη έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από ολόκληρη τη Μεσσηνία, ενώ από αέρος επιχειρούν τα 3 αεροσκάφη PZL από την Καλαμάτα, ενώ έχουν κληθεί εναέριες ενισχύσεις και από Τρίπολη.

Οχήματα και πυροσβέστες έχουν κληθεί από Καλαμάτα, Πύλο, Πεταλίδι και Μελιγαλά με σκοπό να δώσουν μάχη με τις φλόγες και να προλάβουν να περιορίσουν τις συνέπειες πριν γίνουν καταστροφικές. Το πιο ανησυχητικό σημείο αυτή την ώρα είναι κοντά στο σούπερ μάρκετ “Σιψά”.

Αναφορές από την περιοχή κάνουν λόγο για 3 διαφορετικές εστίες περιμετρικά της Κορώνης, στις περιοχές Σαράντου και Τουρλάκου.

Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα και πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, «αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες φωτιάς, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν την μία και ταυτόχρονα να σώσουν ένα σπίτι που κινδύνευε».

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο, «οι δύο άλλες εστίες ενώθηκαν στην συνέχεια σε μία», «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η ατμόσφαιρα μέσα στην πόλη της Κορώνης είναι αποπνικτική».

Ακόμη, ο Δημήτρης Καφαντάρης σημειώνει ότι στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης και όπως προσθέτει, «πιστεύω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα».

ΑΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου