Friday, 20 September, 2024

Με το πρώτο φως της ημέρας, μάχη με την πυρκαγιά στις αποθήκες πυρομαχικών της Αεροπορίας στην Αγχίαλο

Πυρκαγιά με συνεχείς εκρήξεις έχει εκδηλωθεί σε αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο.

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στη Νέα Αγχίαλο λόγω της πυρκαγιάς που έκαιγε κοντά στον πόλη ενώ λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν την περιοχή κατευθυνόμενοι, ακόμη και δια θαλάσσης προς τον Βόλο.

Στη Νέα Αγχίαλο εκτυλίχθηκαν δραματικές ώρες καθώς η φωτιά έφτασε σε αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης. Ακολούθησαν στιγμές τρόμου με εκρήξεις να συγκλονίζουν ολόκληρη την περιοχή.

 «Η πυρκαγιά μπήκε στον χώρο στρατοπέδου στην Νέα Αγχίαλο» σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την περιοχή Καράβα, όπου βρίσκονται οι αποθήκες πυρομαχικών, κοντά στην 111 πτέρυγα μάχης. Τραντάχτηκε όλη η γύρω περιοχή. Μετά και τα μηνύματα του 112 για εκκένωση οικισμών πολλοί τουρίστες τα μάζεψαν άρον άρον και έφυγαν… και κάτοικοι μεταφέρθηκαν με βάρκες στις Αλυκές και σε άλλα διπλανά παραθαλάσσια μέρη ενώ άλλοι φιλοξενήθηκαν στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου, που μετατράπηκε σε χώρο υποδοχής και φιλοξενίας.

Εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις ενώ ένα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στη Νέα Αγχίαλο στρέφονται όλα τα βλέμματα, με τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις να προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο ώστε να μην κινδυνέψουν και άλλες περιοχές.

Με το πρώτο φως της ημέρας ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης και τα εναέρια μέσα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου