Sunday, 22 September, 2024

Ξαναϊδρύεται το ιππικό και αναλαμβάνει διοικητής 75χρονος Ταξίαρχος!

Το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ αποφάσισαν να επανιδρύσουν το ιππικό (!) για παρελάσεις και επετείους, και σύμφωνα με πληροφορίες διοικητής του θα αναλάβει

ο πρώην δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο οποίος είναι ταξίαρχος σε αποστρατεία!

Μάλιστα ο πρώην δήμαρχος επανέρχεται στο στράτευμα έπειτα από 28 χρόνια αποστρατείας προκειμένου να διοριστεί διοικητής της Ίλης ιππικού.

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ο Ταξίαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης να πληρώνεται με περισσότερα χρήματα από έναν Ταξίαρχο που δεν έχει αποστρατευθεί και υπηρετεί στην παραμεθόριο. Υπενθυμίζεται ότι το ιππικό στην Ελλάδα ξαναϊδρύεται έπειτα από 50 χρόνια. Ο Ταξίαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, που θα το αναλάβει είχε φοιτήσει στην Εθνική Σχολή Ιππασίας της Γαλλίας (Τμήμα Καθηγητών Ιππασίας), και είχε υπηρετήσει στο Σύνταγμα της Προεδρικής Φρουράς της Γαλλίας (1978-81).

Το νεοσυσταθέν ιππικό αυτή τη στιγμή αποτελείται προς το παρόν, από 7 άλογα και 13 αξιωματικούς.

Ο ίδιος ο Ταξίαρχος, δήλωσε στο Έθνος: «Η απόφαση επανασύστασης του ιππικού στον ελληνικό στρατό πάρθηκε από τον λεβέντη αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και από κοινού με τον αρχηγό Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, τον Διευθυντή Ιππικού Τεθωρακισμένων του Γενικού Επιτελείου Στρατού Γεώργιο Μαυροειδή και τον Διοικητή του ΚΕΤΘ Ταξίαρχο Ιωάννη Δέλλα μου εμπιστεύτηκαν αυτό το τεράστιο εγχείρημα. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την απεριόριστη εμπιστοσύνη και την στήριξη που έχουν προσφέρει για να δημιουργηθεί η νέα Ίλη Ιππικού».

Πόσο κοστίζουν οι στάβλοι του ΓΕΕΘΑ και ο 75χρονος Ταξίαρχος

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία σχολίαζαν στο Armyvoice.gr το όνειρο του Στρατηγού Φλώρου:

«Μια ίλη που ενώ ακόμα δεν έχει καν άλογα καλά καλά (7 άλογα), παρόλα αυτά τοποθετήθηκαν ήδη 13 (νεαροί/ες) Αξκοί την ίδια ώρα που σε Μονάδες πρώτης Γραμμής στον Έβρο υπάρχουν 2 το πολύ 3 Αξ/κοί για να κάνουν τα πάντα όλα και με μισθό πείνας…. Αναζητήσαμε επίσημα στοιχεία αναφορικά με το κόστος και εντοπίσαμε ότι έχει εγκριθεί κονδύλι σχεδόν 35.000 ευρώ άμεσα, με κατεπείγουσες διαδικασίες και χρέωση στον προύπολογισμό του 2022, για την τροφή των αλόγων και την προμήθεια απαραίτητων εξαρτημάτων για τους ιππείς και τα άλογα… διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου