Sunday, 22 September, 2024

ΟΑΣΘ: Χωρίς αστικά η Θεσσαλονίκη στις 9 Νοεμβρίου. 24ωρη απεργία

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προχωρούν σε 24ωρη απεργία συμμετέχοντας στην γενική πανελλαδική απεργία που έχει κηρυχθεί για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Την ημέρα εκείνη θα κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη 50 λεωφορεία του Οργανισμού με προσωπικό ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γράψει το ThessToday.gr, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έκαναν λόγο για συνεχόμενη υποβάθμιση της μοναδικής αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη μετά την ανακοίνωση για εκχώρηση επτά νέων λεωφορειακών γραμμών στα ΚΤΕΛ αλλά και τον νέο κύκλο των μετατάξεων που αναμενέται εντός Νοεμβρίου.

«Τα αστικά και ο αριθμός των οδηγών δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της πόλης. Υπάρχουν λεωφορεία leasing στα αμαξοστάσια τα οποία δεν λειτουργούν είτε επειδή δεν υπάρχουν ανταλλακτικά είτε επειδή δεν υπάρχουν οδηγοί. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δεν γίνονται, προκαλούνται συνεχώς βλάβες στα οχήματα με άγνωστο το πότε και αν θα επιδιορθωθούν και αντί να βελτιώνεται η κατάσταση, δίνουν γραμμές σε ιδιώτες. Και στη συνέχεια, ανοίγουν την πόρτα των μετατάξεων και τις προσλήψεις ορισμένου χρόνου με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του μόνιμου προσωπικού και τους εργαζόμενους δεύτερης ταχύτητας», είπε χαρακτηριστικά στο ThessToday.gr o Νικήτας Τσαρίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου