Friday, 20 September, 2024

Ο Πάγκαλος ήταν πταίσμα μπροστά του! Δεν σταματά να προκαλεί ο Φίλης: « Η διδασκαλία των αρχαίων στο Γυμνάσιο είναι παρά φύσιν» (βίντεο)

Σάλος από νέες δηλώσεις Φίλη: Η διδασκαλία των αρχαίων στο γυμνάσιο είναι παρά φύσιν

Για άλλη μία φορά αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, ο οποίος σε εκδήλωση στην Καλλιθέα η οποία στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και εκπαιδευτικούς, είπε κάτι που προκαλεί θύελλα αντιδράσεων. Αναφερόμενος στο εκπαιδευτικό σύστημα και τις αλλαγές που επεξεργάζεται το υπουργείο στην εκπαίδευση, δήλωσε μεταξύ άλλων πως η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στο γυμνάσιο είναι παρά φύσιν.

Ο κ. Φίλης απευθυνόμενος προς τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονταν στη συγκέντρωση αναρωτήθηκε εάν είναι παιδαγωγικά σωστό ένα παιδί στην Α΄ Γυμνασίου “να τρώει στο κεφάλι τρεις ώρες Αρχαία Ελληνικά από το πρωτότυπο και δύο ώρες Νέα Ελληνικά”, σημειώνοντας πως αυτό που συμβαίνει είναι παρά φύσιν. Μάλιστα, ο κ. Φίλης αμφισβήτησε τη σπουδαιότητα των αρχαίων ελληνικών, λέγοντας χαρακτηριστικά “τα παιδιά μας δεν μιλάνε σωστά τα ελληνικά. Κάτι φταίει. Τα αρχαία ελληνικά βοηθούν στο να μαθαίνουν τη γλώσσα καλύτερα. Εσείς λέτε ναι, εγώ δεν ξέρω”.

Αυτό είναι το θέμα, ότι όντως κάτι φταίει, ίσως και να ΄χει δίκιο πως θα έπρεπε να γίνει ένας δημόσιος διάλογος μεταξύ εκπαιδευτικών και φορέων. Ίσως θα έπρεπε να αλλάξει ριζικά η δομή του εκπαιδευτικού συστήματος και διδασκαλίας και η αισχρή σε πολλές περιπτώσεις γραφή των διδασκόμενων βιβλίων, που παραποιούν γεγονότα και δεν λειτουργούν ως εργαλεία εκμάθησης και μόρφωσης, όχι όμως με δηλώσεις… παρά φύσιν!

Ο Πάγκαλος ήταν πταίσμα μπροστά του! Δεν σταματά να προκαλεί ο Φίλης: « Η διδασκαλία των αρχαίων στο Γυμνάσιο είναι παρά φύσιν» (βίντεο)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου