Monday, 23 September, 2024

Παγκράτι: Έπιασαν τη συμμορία που έκλεψε χρηματαποστολή

Μόλις μερικές ώρες «χάρηκαν» τα χρήματα που έκλεψαν από χρηματαποστολή στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι. Το μεσημέρι της Τρίτης (01.03.2022) η συμμορία που διέπραξε τη ληστεία, συνελήφθη.

Αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας πέρασαν χειροπέδες σε πέντε Έλληνες για τη ληστεία στην χρηματαποστολή στο Παγκράτι, μερικές ώρες νωρίτερα.

Οι δράστες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, είναι πέντε Έλληνες, ηλικίας 46, 48, 49, 51 και 53 ετών, οι οποίοι είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Η ληστεία της χρηματαποστολής στο Παγκράτι έγινε στις 09:05 και το πρωί της Τρίτης. Κατά τη σύλληψή τους, στην κατοχή των πέντε δραστών βρέθηκε βαρύς οπλισμός (μεταξύ των όπλων που είχαν μαζί τους και καλάσνικοφ) και μεγάλο χρηματικό ποσό, ύψους 230.000 ευρώ, το οποίο και λήστεψαν από το ΑΤΜ στην πλατεία Βαρνάβα.

Συγκλονίζουν οι περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων

Καρέ-κάρε τις στιγμές τρόμου που εκτυλίχτηκαν μπροστά στα μάτια τους και παραπέμπουν σε χολιγουντιανή ταινία περιγράφουν στο newsit.gr και αυτόπτες μάρτυρες της ληστείας.

Οι δύο δράστες που από ό,τι φαίνεται είχαν πληροφόρηση για τους χρόνους ανεφοδιασμού με χρημάτων του συγκεκριμένου ΑΤΜ, ακινητοποίησαν με την απειλή του όπλου τους άνδρες της χρηματαποστολής. «Ήταν νωρίς το πρωί, γύρω στις 08:30. Καθόμασταν να πάρουμε έναν καφέ και βλέπουμε ξαφνικά δύο κουκουλοφόρους. Φόραγαν μαύρα από πάνω μέχρι κάτω. Δεν φαίνονταν πρόσωπο, δεν φαίνονταν τίποτα. Ο ένας κρατούσε ένα όπλο» λέει στο newsit.gr αυτόπτης μάρτυς, ενώ ο άλλος προσθέτει: «Μπήκε ένας μέσα στο κατάστημα, ο πρώτος φορούσε μάσκα, είχε καλυμμένο το πρόσωπο. Είδα ότι τον στόχευσε με ένα όπλο, που ήταν μέσα στην τσέπη του, τον υπάλληλο της χρηματαποστολής. Εκεί ήρθε και ένας δεύτερος, άρχισαν να φορτώνουν μαζί τις κασετίνες, ο ένας είχε ένα καροτσάκι, ο άλλος ένα μεγάλο σακ-βουαγιάζ. Το καροτσάκι μπορεί να ήταν για ξεκάρφωμα γιατί τα περισσότερα τα έβαλαν στο σακ-βουαγιάζ».

Οι στιγμές που ακολουθήσαν έκοψαν την ανάσα όλων όσων βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην πλατεία του Παγκρατίου. Οι δύο ληστές όταν είδαν ότι το μηχανάκι με το οποίο είχαν φτάσει στο σημείο δεν έπαιρνε μπροστά, σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο από το όποιο κατέβασαν με την απειλή του όπλου τη γυναίκα οδηγό. «Πετάξανε ένα καρότσι της λαϊκής μπροστά για να σταματήσει και τραβάγανε μια γυναίκα για να βγει έξω από το αυτοκίνητο. Όταν το είδαμε αυτό αρχίσαμε να φωνάζουμε. Τα τζάμια ήταν φιμέ και φαίνονταν αμυδρά ένα παιδικό καθισματάκι, οπότε νομίζαμε ότι μέσα υπήρχε παιδί και αρχίσαμε να φωνάζουμε άσε το αυτοκίνητο υπάρχει παιδί μέσα» λέει η αυτόπτης μάρτυρας στο newsit.gr και συνεχίζοντας προσθέτει: «Δεν δίστασαν να μπουν μέσα στο αυτοκίνητο. Έβαλε ο ένας δράστης το κεφάλι του μέσα και είδε τελικά ότι  δεν υπάρχει παιδί εντός του αυτοκινήτου. Πέταξαν το σακ βουαγιάζ και το καρότσι της λαϊκής με το οποίο σταμάτησαν το αυτοκίνητο, μέσα. Μπήκανε μέσα και φύγανε προς τα πάνω. Θα μπορούσε να είναι το οποιοδήποτε αυτοκίνητο, καθώς σταμάτησαν το πρώτο που πέρασε από μπροστά τους. Αν αυτό συνέβαινε ένα τέταρτο πιο πριν επειδή εδώ υπάρχουν δύο σχολεία, ένα στην ανηφόρα κι ένα πιο κάτω όλα τα αυτοκίνητα που περνάνε από εδώ έχουν παιδάκια μέσα».

Το αυτοκίνητο της γυναίκας το παράτησαν λίγα μέτρα μακριά, όταν έφτασαν σε σημείο όπου τους περίμεναν οι συνεργοί τους, σύμφωνα με τις περιγραφές μαρτύρων.

Πως έπιασαν τη συμμορία

Η… χαρά των δραστών της ληστείας του ΑΤΜ στην πλατεία Βαρνάβα κράτησε λίγο, αφού το μεσημέρι της Τρίτης έγινε γνωστό από την αστυνομία ότι συνελήφθησαν πέντε Έλληνες, μέλη συμμορίας. Όπως αποδεικνύεται, οι πέντε Έλληνες όχι μόνο είναι δράστες της ληστείας στο Παγκράτι αλλά ήταν καιρό στο στόχαστρο του τμήματος Διαρρηκτών. Οι δράστες της ληστείας στο Παγκράτι έκλεψαν 230.000 ευρώ από το ΑΤΜ και όταν συνελήφθησαν όχι μόνο είχαν πάνω τους τα λεφτά αλλά και βαρύ οπλισμό, μεταξύ αυτού και καλάσνικοφ!  Η σύλληψη έγινε όταν άνδρες της ΔΙΑΣ εντόπισαν κάποιους από τους κακοποιούς στον Κορυδαλλό.

Αναστασία Σταματοπούλου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου