Sunday, 22 September, 2024

Πεντέλη: Βρίσιμο στον Μητσοτάκη από πυρόπληκτο και η Πόπη… λέει «να κρατήσουμε επίπεδο»!

Καλύτερη είναι η εικόνα της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην Νταού Πεντέλης το απόγευμα της Τρίτης και εξαπλώθηκε σε Ντράφι, Παλλήνη, Ανθούσα, Παλαιά Πεντέλη και Διώνη.

Αυτήν την ώρα μικρές εστίες παραμένουν σε Διώνη, Δασαμάρι και ακόμη μικρότερες σε Ανθουσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι.

Η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ)/ meteo.gr, ενημερώνει:

Με βάση το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ / meteo.gr, αλλά και όπως είχε επισημανθεί σε προηγούμενη ανακοίνωση, οι βόρειοι άνεμοι στην περιοχή της πυρκαγιάς ενισχύθηκαν σημαντικά από τις πρώτες πρωινές ώρες (02:30/03:00) της Τετάρτης 20.07.2022, πνέοντας μέχρι αυτή τη στιγμή (20.07.2022, 07:00) με μέσες εντάσεις που φτάνουν τα 7 μποφόρ και ριπές που ξεπερνούν τα 90-100 km/h.

Οπτική δορυφορική εικόνα του meteo.gr από τον Ευρωπαϊκό δορυφόρο METEOSAT-11, δείχνει τον καπνό της δασικής πυρκαγιάς της Πεντέλης να έχει μεταφερθεί από τους ισχυρούς βόρειους-βορειοανατολικούς ανέμους τουλάχιστον 400 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά προς την θάλασσα των Κυθήρων και το Νοτιοδυτικό Κρητικό Πέλαγος το πρωί της Τετάρτης 20.07.2022 07:40.

Χθες, ακούστηκαν διάφορα, μέσα στην αγανάκτηση του κόσμου που έβλεπε το βιος του, την περιουσία του… τους κόπους μιας ζωής να χάνονται… και τι ζητούν από τον κόσμο πριν βγει σε ζωντανή σύνδεση να μην βρίσει; Κάποιοι δεν άντεξαν και έβρισαν… και το θέμα είναι η Τσαπανίδου και η κάθε Τσαπανίδου… που είπε… να κρατάμε το επίπεδο! Ποιο επίπεδο μ… αν ήταν το δικό σου σπίτι τι θα έκανες; Θα λεγες και ευχαριστώ;

https://www.youtube.com/watch?v=2bDtJfrcPjk

Πεντέλη: Χωρίς ενεργό μέτωπο – Η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει διάσπαρτες εστίες

Ωστόσο, στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που αντιμετωπίζουν μικρές αναζωπυρώσεις και μικρές διάσπαρτες εστίες, ενώ οι δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω των ανέμων που δεν έχουν κοπάσει ακόμη. Πολλά είναι τα σπίτια, ωστόσο, που παραμένουν χωρίς ρεύμα με τον ΔΕΔΔΗΕ να επιθεωρεί και να αποκαθιστά ήδη τις δεκάδες βλάβες που παρουσιάστηκαν στο δίκτυο του και τις κολώνες που κάηκαν.

Το βράδυ ήταν δραματικό, με αρκετά σπίτια να παραδίδονται στις φλόγες και τις Αρχές να προχωρούν σε εκκενώσεις οικισμών.

Στην Ανθούσα, μάλιστα, ένας άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή του όταν είδε το σπίτι του να τυλίγεται στις φλόγες για πολλοστή φορά ενώ παράλληλα έγινε γνωστό ότι υπάρχουν τρεις τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται στο «Γεννηματάς» και αρκετά ακόμη άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Σημαντικό ρόλο παίζουν, εκτός των Πυροσβεστών, η Ελληνική Αστυνομία που συνεχίζει την επιτήρηση των περιοχών και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Δασικές Υπηρεσίες που συνδράμουν στη διάνοιξη ασφαλών ζωνών και λωρίδων, ενώ τα νοσοκομεία της Αττικης ήταν και είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, όπως και το ΕΚΑΒ.

https://twitter.com/i/status/1549664213584547841

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ προσπαθούν να σβήσουν φωτιά με ποτιστήρια!

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ κάνουν ό,τι μπορούν για να σβήσουν την φωτιά

Εκτός από τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και τους κάτοικους των περιοχών που έχουν πληγεί από τη μεγάλη πυρκαγιά, στην μάχη της κατάσβεσής της, έχουν… ριχτεί και οι αστυνομικοί. Βέβαια, τα μέσα που χρησιμοποιούν είναι… κάπως, καθώς η κάμερα του Alpha του κατέγραψε να ρίχνουν νερό σε μία μικρή εστία με ποτιστήρια, σύμφωνα με το npress.gr… καλό που η Αστυνομία διέθεσε άντρες, αλλά χωρίς μέσα, τι να κάνουν; Να… ποτίσουν τα φυτά; 

Η ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία

Στην πυρκαγιά στην Πεντέλη, έχουν διατεθεί και συνδράμουν στο έργο του Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας  περισσότεροι από 200 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ, ενώ από τις βραδινές ώρες της Τρίτης, διατέθηκαν επιπρόσθετα 29 περιπολίες ασφαλείας με 82 αστυνομικούς για την παροχή κάθε αναγκαίας συνδρομής και την προστασία των περιουσιών στην περιοχές που πραγματοποιήθηκε προληπτική απομάκρυνση κατοίκων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου