Thursday, 17 October, 2024

Προαστιακός: Συρμός μπήκε σε γραμμή του μετρό! «Τη λάθος εντολή έδωσε ο σταθμάρχης

Παραλίγο να σημειωθεί νέα τραγωδία στον σιδηρόδρομο, όταν στις 9 Σεπτεμβρίου,

του Προαστιακού μπήκε από λάθος σε γραμμή του Μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας, σύμφωνα με δημοσίευα της Εφημερίδας των Συντακτών.
Το περιστατικό έγινε γνωστό από έγγραφο της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), και επιβεβαιώθηκε το πρωί της Πέμπτης (17/10) από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη. Σύμφωνα με τον κ. Τερεζάκη, που μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, «τη λάθος εντολή έδωσε ο σταθμάρχης», για τον οποίο είπε ότι έχει δώσει ήδη εντολή απομάκρυνσης για επανεκπαίδευση.

Όπως είπε «πιθανότατα εκείνη την ώρα έπρεπε να μπει το Μετρό αλλά λόγω καθυστέρησης προηγήθηκε ο Προαστιακός χωρίς να αλλάξει χάραξη ο τηλεδιοικητής. Αυτό έγινε 500 μέτρα πριν να ξεκινήσει η σήραγγα».

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο μηχανοδηγός παραβίασε δύο φωτοσήματα, που του έδειχναν ότι μπαίνει σε γραμμή του μετρό και δεν σταμάτησε και ελέγχεται γι’ αυτό». «Το λάθος το έκανε ο σταθμάρχης καθώς έκανε μια χάραξη που αντί για τον προαστιακό, έστελνε τον συρμό στο μετρό. Από τα ευρήματα της επανεκπαίδευσης θα δούμε πού και αν θα συνεχίσει».

Υποστήριξε πάντως ότι στο περιστατικό λειτούργησαν οι δικλείδες ασφαλείας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.