Saturday, 21 September, 2024

Πρόεδρος Ε.Α.Υ.Θ. Θεόδωρος Τσαϊρίδης: Θα πρέπει να τοποθετηθούν κάμερες σε όλους τους αστυνομικούς

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης μίλησε στην politic και αναφέρθηκε τόσο στο περιστατικό

με τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά, όσο και στο πώς θα πρέπει να ενισχυθούν εξοπλιστικά οι αστυνομικοί που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία, έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις.

Αρχικά για τον πυροβολισμό του 16χρονου είπε:

«Έχω μάθει στη ζωή μου να μη σχολιάζω περιστατικά στα οποία δεν ήμουν εγώ ο ίδιος παρών. Τα πραγματικά γεγονότα τα γνωρίζουν μόνο οι συνάδελφοι που ήταν στο πεδίο δράσης».

«Εμείς θέλουμε να μας θωρακίσει το κράτος και να μας προσφέρει τον απαραίτητο εξοπλισμό έτσι ώστε να αποτυπώνεται ξεκάθαρα το τι συμβαίνει στο κάθε περιστατικό και να μην τίθεται οποιαδήποτε αμφισβήτηση για την αντίδραση των αστυνομικών την οποία εκμεταλλεύονται κάποιοι μικροπολιτικά για να κερδίσουν ψήφους» συνέχισε ο κ. Τσαϊρίδης.

«Έχει θεσμοθετηθεί η τοποθέτηση καμερών στους αστυνομικούς που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία»

Ο κ. Τσαϊρίδης μίλησε και για τον εξοπλισμό που θα πρέπει να έχουν όσοι αστυνομικοί βρίσκονται σε εξωτερική υπηρεσία υπογραμμίζοντας ότι: «Θα πρέπει να τοποθετηθούν κάμερες σε όλους τους αστυνομικούς οι οποίοι εκτελούν εξωτερική υπηρεσία. Αυτό έχει θεσμοθετηθεί για πρώτη φορά από την τωρινή κυβέρνηση, ωστόσο δεν έχει αγοραστεί ο απαραίτητος εξοπλισμός για να τοποθετηθούν στους αστυνομικούς… διαβάστε εδώ τη συνέχεια

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου