Friday, 20 September, 2024

Π. Κουρουμπλής: Κανονικά συνεχίζεται το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”

Τη διαβεβαίωση πως το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” θα συνεχιστεί και μετά το 2015 έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους του, παρουσία και της αναπλ. υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Ο κ. Κουρουμπλής καθησύχασε τους εργαζόμενους – οι οποίοι μάλιστα πριν την συνάντηση είχαν πραγματοποιήσει συμβολική κατάληψη στο γραφείο της κ. Φωτίου- πως δεν πρόκειται να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους στο τέλος Δεκεμβρίου, οπότε και τυπικά έληγε η διάρκεια του προγράμματος.

Αντίθετα όπως έκανε γνωστό “τα χρήματα για τη συνέχιση του προγράμματος, 55 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση, έχουν εξασφαλιστεί στα πλαίσια των μεσοπρόθεσμου προγράμματος μέχρι το 2019”. Ο ίδιος επίσης τόνισε πως “έχουν  εξασφαλιστεί τα χρήματα για την ολοκλήρωση του προγράμματος μέχρι το τέλος του 2015 και μια σειρά από εκκρεμότητες που κουβαλάει το πρόγραμμα θα αντιμετωπιστούν”.

Παράλληλα ο κ. Κουρουμπλής ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις συμβάσεις των εργαζόμενων που λήγουν, καθώς και ότι το πρόγραμμα θα κυλήσει κανονικά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Ταυτόχρονα, θα γίνει προσπάθεια το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” να διευρυνθεί με πόρους του ΕΣΠΑ, αλλά και να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση σε ό,τι αφορά το εργασιακό καθεστώς με το οποίο απασχολούνται τα άτομα του Προγράμματος.

“Αυτό το ακούμε 13 χρόνια τώρα και γι’ αυτό κρατάμε επιφυλάξεις” σχολίασε βέβαια από την πλευρά της η πρόεδρος των εργαζομένων του προγράμματος στην Αττική, κα Σοφία Κολιζέρα, αναφερόμενη στα σχέδια του Υπουργείου για την τακτοποίηση της εργασιακής σχέσης των ατόμων του προγράμματος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου