Sunday, 30 June, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Σαλαμίνα: Ανατράπηκε όχημα της πυροσβεστικής! Περιπολίες και από τον στρατό

Ατύχημα με όχημα της πυροσβεστικής σημειώθηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς στη Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα της πυροσβεστικής ανετράπη κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες κατά τη μετάβασή του στο σημείο που είχε εκδηλωθεί η πυρκαγιά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες από την ανατροπή του οχήματος τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός του. Τον τραυματία πυροσβέστη παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

*Να σημειώσουμε ότι είναι το τρίτο όχημα Πυροσβεστικής, που ανατρέπεται από οδηγό σε λίγες ημέρες… μήπως να μελετηθεί ο τρόπος που δίνονται οι υπηρεσιακές άδειες οδήγησης, η εμπειρία, κλπ ή οι λόγοι που συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά; 

Σαλαμίνα: Καλύτερη η εικόνα. Εστάλη 112, διακοπές στην κυκλοφορία
Καλύτερη είναι η εικόνα στη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Σαλαμίνα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Ρέστη ανάμεσα στην Γαλήνη και τον Άγιο Ιωάννη.

Σε επιφυλακή καθώς αναμένεται ενίσχυση των ανέμων στην Ηλεία
Στο μεταξύ, επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν «μάχη» για την πλήρη κατάσβεσή της φωτιάς που καίει για δεύτερη ημέρα στην Ηλεία, καθώς αναμένεται να ενισχυθούν οι άνεμοι το μεσημέρι του Σαββάτου (22/6). Διάσπαρτες εστίες καίνε κυρίως στις περιοχές Λάττα και Πρόδρομο, όπου επιχειρούν 154 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων εντός της ημέρας είναι μεγάλος, καθώς οι άνεμοι αναμένεται να φτάσουν σήμερα έως και τα πέντε μποφόρ, με την συνδρομή από αέρος να καθίσταται επιτακτική για να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Περιπολίες στις επικίνδυνες περιοχές για πυρκαγιά, και ο Στρατός

Σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια εκπέμπονται με μέριμνα των Ενόπλων Δυνάμεων, 66 εποχούμενενες περίπολοι και επανδρώνονται δύο πυροφυλάκια.

Οι εποχούμενες περίπολοι είναι εφοδιασμένες με θερμικές κάμερες και έχουν ως σκοπό την αποτροπή. Διέρχονται από ορεινούς όγκους και συνδράμουν στην επιτήρηση.

Σε πρώτη Φάση κατάλληλα μηχανήματα Μηχανικού (δηλαδή προωθητές γαιών, ισοπεδωτές και φορτωτές) βρίσκονται σε διασπορά (σε συγκεκριμένα σημεία) και σε ετοιμότητα κινήσεως εντός 20 λεπτών, για συνδρομή στις περιοχές Αττικής, Βοιωτίας και Κορινθίας. Αντίστοιχα υφίστανται φορείς για τη μεταφορά των εν λόγω μηχανημάτων.

Σε δεύτερη Φάση (αν τυχόν χρειασθούν επιπλέον ενισχύσεις) υπάρχουν στη Θεσσαλία (σε ετοιμότητα κινήσεως εντός 2 ωρών) επιπλέον μηχανήματα και φορείς για τη μεταφορά τους.

Σε τρίτη Φάση από Θεσσαλονίκη (σε ετοιμότητα κινήσεως εντός 2 ωρών). Επίσης οι Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν:

Λεωφορεία (σε ετοιμότητα), με σκοπό τη συνδρομή σε ενδεχόμενο εντολής εκκένωσης του πληθυσμού, στις περιοχές Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας. Αξιωματικό Σύνδεσμο στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ).

Πεζοπόρα τμήματα «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» και Ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ», εάν απαιτηθούν. Εναέρια μέσα (αεροσκάφη-ελικόπτερα) για πυρόσβεση, όταν απαιτηθούν.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου