Ο κορυφαίος γνώστης των γεωπολιτικών θεμάτων, ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης, ξεσήκωσε την Κύπρο με την εκπληκτική ομιλία του, η οποία έσφυζε όχι μόνο από πατριωτισμό, αλλά και από τις σκληρές αλήθειες που αποκάλυψε.
Διότι ο καθηγητής έχει μία ιδιαιτερότητα. Δεν καταγγέλλει, δεν αποκαλύπτει, αλλά με βάση τις γνώσεις του και τα αντανακλαστικά του, προτείνει πραγματικές λύσεις, εθνικά ωφέλιμες, βάσει ακριβώς αυτών των αποκαλύψεων και της ενδελεχούς έρευνας που κάνει στις κινήσεις εχθρών και φίλων στην γεωπολιτική σκακιέρα.
Το γεγονός ότι ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης έχει βρεθεί στο στόχαστρο σκοτεινών κύκλων το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν είναι τυχαίο γεγονός. Τα τελευταία χρόνια, οποιοσδήποτε αποτελεί πραγματική απειλή για τα τούρκικα συμφέροντα, με έναν περίεργο τρόπο, διασύρεται από ελληνικά ΜΜΕ και σκοτεινές προσωπικότητες που όμως εξακολουθούν να έχουν ισχυρό δημόσιο λόγο, χωρίς στην ουσία να εκπροσωπούν οποιονδήποτε.
Η απάντηση στους υβριστές του κορυφαίου καθηγητή Ιωάννη Μάζη
Το πρόβλημα με τον δημόσιο διάλογο, όπως διεξάγεται τόσο εν Ελλάδι όσο και σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο, είναι η ευκολία, ο «ωχαδερφισμός» της «μιας κουβέντας παραπάνω». Και τι έγινε να προσβάλλουμε συνειδήσεις, ανθρώπους με πλούσια βιογραφικά, με περγαμηνές για των απόκτηση των οποίων έχουν κάνει χιλιάδες θυσίες. Και τι έγινε να εκστομίσουμε μια αρλούμπα, αφού μ’ αυτές γελάμε με τους φίλους μας στην καφετέρια. Προφανώς ο Διονύσης Σαββόπουλος από το ένα αφτί τα έλεγε και από το άλλο έβγαιναν πριν περίπου 6 χρόνια:
«Εκτός από προτερήματα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν και désavantages. Ξέρετε, είναι καλό όταν το υλικό αντιστέκεται. Αντιθέτως, μας ψευτοβολεύει όταν το υλικό είναι «εύπλαστο». Π.χ. όταν έχτιζαν σπίτια με πέτρα-και η πέτρα είναι πολύ δύσκολο υλικό-ό,τι και να έκαναν είχε μια καλή μορφή. Τα παλιά πέτρινα σπίτια, και των φτωχών ανθρώπων ακόμα, ήταν όλα όμορφα. Το μπετόν είναι εύκολο, επομένως προέκυψαν και πάρα πολλά εκτρώματα. Μια κοπέλα που αντιστέκεται σε κάνει καλύτερο άνδρα. Μια κοπέλα που είναι πολύ εύκολη σε κάνει σαχλό. Η αντίσταση του υλικού έχει μεγάλη σημασία. Και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αντιστέκονται καθόλου, διότι δεν έχουν όρια. Μπορεί καθένας να γράψει ό,τι του κατέβει».
Πηγή: olympia.gr