Monday, 16 September, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Σκυλακάκης: Τι απαντά για τις επιστροφές επιδοτήσεων στο ρεύμα

Δεν θα είχαν τρόπο να απαντήσουν και να μας πουν ότι δεν είναι όλα έτσι όπως φάινονται; 

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας για τις επιδοτήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος που ζητούν οι πάροχοι από τις επιχειρήσεις, μας είπε ότι τα ποσά που ζητούν οι πάροχοι είναι κάτω από 2 εκατ. ευρώ σε κάτω από 3.000 επιχειρήσεις που πρέπει να κάνουν επιστροφές και περίπου 4 εκατ. ευρώ σε περισσότερες επιχειρήσεις που θα λάβουν επιπλέον χρήματα!

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στον RealFM 97,8 είπε. «Η ευρωπαϊκή νομοθεσία δουλεύει με την αρχή ότι η επιχείρηση γνωρίζει πόσα λεφτά έχει λάβει σε επιδοτήσεις και δεν μπορεί να υπερβεί τα όρια της νομοθεσίας. Όταν έγιναν οι τεράστιες επιδοτήσεις, ύψους 800 εκατ. ευρώ η τεχνική δυνατότητα να κάνεις ταυτόχρονα real time, δηλαδή να δεις ποιο είναι το ακριβές ποσό που θα πρέπει να παίρνει η επιχείρηση την ώρα που γίνεται ο λογαριασμός, το πόσα λεφτά είναι η επιδότηση ανά κιλοβατώρα το μαθαίνεις στο τέλος του λογαριασμού.

Οι επιχειρήσεις ήξεραν ότι αυτή είναι κρατική ενίσχυση, ζητήθηκε μεταγενέστερα να υπάρξει υπεύθυνη δήλωση από κάθε επιχείρηση ότι δεν θα γίνει υπέρβαση του ορίου, πολλές δεν την συμπλήρωσαν», ανέφερε ο υπουργός και συνέχισε λέγοντας πως τώρα «Για τις 3.000 επιχειρήσεις που καλούνται να επιστρέψουν χρήματα, ο μέσος όρος στη χαμηλή τάση είναι κάτω από 200 ευρώ».

Για τις ανεβασμένες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος, ο υπουργός ανέφερε πως η κατάσταση θα εξομαλυνθεί τις επόμενες 3 ημέρες…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου