Ο Σταύρος Γκίνης, ο 20χρονος πρωταθλητής ενόργανης γυμναστικής από τα Μέγαρα, που για πολλούς θεωρείται το επόμενο μεγάλο όνομα στους κρίκους
είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας ενόργανης που συμμετείχε στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών του Μονάχου.
Ο Σταύρος Γκίνης δεν διαπρέπει μόνο στο άθλημά του, αλλά και στην πανεπιστημιακή του εκπαίδευση, ενώ δουλεύει παράλληλα με τις προπονήσεις του.
Πέρασε μέσω Πανελληνίων στην Ιατρική Σχολή Πατρών και αντί η πολιτεία να τον ανταμείψει, δεν του παρέχει ούτε την ελάχιστη βοήθεια.
Κι αυτό γιατί έχει ζητήσει να πάρει μετεγγραφή για να σπουδάσει στην Αθήνα, ώστε να βρίσκεται στο κλιμάκιο της Εθνικής και να συνδυάζει προπονήσεις και σπουδές, όμως βρίσκει αδιαπέραστο «τοίχο». Μιλώντας στην εκπομπή του ΟPEN «Τώρα Μαζί» και στην Έλβη Μιχαηλίδου, ο Έλληνας πρωταθλητής εξήγησε την κατάσταση που βιώνει υπογραμμίζοντας πως η γραφειοκρατία του στερεί τα όνειρά του γιατί τον βάζει να επιλέξει ανάμεσα σε σπουδές και πρωταθλητισμό.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
«Ασχολούμαι με την ενόργανη από 5 χρονών. Τα τελευταία 5-6 χρόνια ανήκω στην Εθνική. Έχω προσπαθήσει πάρα πολύ, από 7-8 χρονών οι γονείς μου αναγκάστηκαν να με πηγαίνουν από τα Μέγαρα στο Αιγάλεω κάθε μέρα. Χωρίς τους γονείς μου δε θα έκανα τίποτα, οι μόνοι χορηγοί που υπάρχουν είναι οι γονείς μου».
Δύο φορές αίτηση για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή
«Δυστυχώς έχω φτάσει σε ένα σημείο που πρέπει να επιλέξω ή τη σχολή μου ή τον αθλητισμό. Έχω περάσει στην Ιατρική Πατρών, ήταν κάτι που ήθελα από μικρός. Και βάσει νόμου δε δικαιούμαι την μετεγγραφή, λόγω ενός νομοσχεδίου. Έχω κάνει δύο φορές αίτηση για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή, έχω εξηγήσει ότι είμαι αθλητής της Εθνικής, έχω φέρει διακρίσεις, δύο φορές έχω κάνει αίτηση, δύο φορές έχει απορριφθεί».
Ή τον αθλητισμό ή τη Σχολή
«Πέρασα σε μια σχολή γιατί χρειάζομαι και μια αποκατάσταση για το μέλλον. Ο αθλητισμός είναι μέχρι κάποια ηλικία. Όμως άμα τον αφήσεις τώρα μετά δε γίνεται να τον ξαναρχίσεις. Αυτά τα χρόνια είναι τα πιο κρίσιμα χρόνια για την καριέρα μου, κάνω 15 χρόνια. Από τότε που ξεκίνησα τον πρωταθλητισμό στόχος μου είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες, να βρεθώ στο βάθρο… Δεν είναι κρίμα να σταματήσω τώρα; Είναι σαν να σου λένε ή θα ακολουθήσεις τον αθλητισμό ή θα ακολουθήσεις τη Σχολή».
Επιστολή σε Αυγενάκη και Μαυρωτά
«Έχω προσπαθήσει να πάει το θέμα μου στον κ. Αυγενάκη, με τον κ. Μαυρωτά που έχω στείλει επιστολή. Ακόμα περιμένουμε, δεν υπάρχει κάποια απάντηση».
«Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος, είναι τιμή μου που τον έχω γνωρίσει και προπονούμαστε μαζί, μ’ έχει βοηθήσει πάρα πολύ, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά γενικότερα στη ζωή μου. Αυτό που μου λέει είναι ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να έρθω στην Αθήνα αλλά από εκεί και πέρα μου είπε καλύτερα να κοιτάξω τη σχολή μου. Και δεν είναι μόνο ο Λευτέρης, αλλά και εγώ. Και ο προπονητής μου και οι γονείς μου. Από τη στιγμή που δε με βοηθάνε να συνδυάσω και τα δύο, νομίζω καλύτερα να επιλέξω τη Σχολή, σίγουρα έχω όνειρα από μικρός αλλά δε γίνεται…».