Monday, 16 September, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Σύνταγμα: Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ-διαδηλωτών. Χημικά και δεκάδες προσαγωγές

Επεισόδια με χημικά στο Σύνταγμα μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών, καθώς οι δεύτεροι πραγματοποίησαν συγκέντρωση που είχαν προγραμματίσει στο κέντρο της Αθήνας- παρά τη σχετική απαγόρευση της ΕΛΑΣ.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για ομάδες της κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων και άτομα που προσδιορίζονται ως «Συντακτική Εθνοσυνέλευση-Άμεση Δημοκρατία», παρά την απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ, πραγματοποίησαν τη συγκέντρωση που είχαν προγραμματίσει.

Αστυνομικοί αρχικά επέτρεψαν τη συγκέντρωση ατόμων απέναντι από τη Βουλή, όμως τα πνεύματα οξύνθηκαν και δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν προς την πλευρά της Φιλελλήνων, δηλαδή την κάτω πλευρά της πλατείας. Ακολούθησαν συμπλοκές, ρίψη αντικειμένων και χρήση βομβών κρότου λάμψης και χημικών, ενώ έχουν γίνει και 33 προσαγωγές έως αυτή την ώρα.

Όπως είχε γίνει γνωστό στην ιστοσελίδα της αστυνομίας με δύο δελτία τύπου:

«Με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύτηκε η πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων στην Πλατεία Συντάγματος από το κίνημα «Συντακτική Εθνοσυνέλευση-Άμεση Δημοκρατία» και την «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων», καθώς και κάθε άλλη συναφή με αυτές συνάθροιση.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από προσεκτική εξέταση της κατάστασης και ανάλυση των κινδύνων που μπορεί να προκύψουν… ανέφερε το δελτίο τύπου… λόγο για “Χούντα” έκαναν οι διαδηλωτές… 
Ο κύριος λόγος της απαγόρευσης η σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, καθώς οι διοργανωτές της συνάθροισης, μέσω ανακοινώσεών τους, προέτρεπαν σε πράξεις βίας, υποστήριζε η Αστυνομία, αν και πουθενά δεν δηλώθηκε τέτοια πρόθεση! Άλλη δικαιολογία ήταν ότι: “Η συνάθροιση είχε προγραμματιστεί για ώρα κατά την οποία πραγματοποιείται η αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, γεγονός που προσελκύει πλήθος τουριστών και πολιτών. Η ταυτόχρονη παρουσία μεγάλου αριθμού ανθρώπων αυξάνει ακόμη περισσότερο τους κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια”…

“Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την 1-9-2024 και ώρα 12:00’ στην Πλατεία Συντάγματος από μέλη του κινήματος «Συντακτική Εθνοσυνέλευση-Άμεση Δημοκρατία» καθώς και η πραγματοποίηση προσυγκέντρωσης την 1-9-2024 και ώρα 10:30’ από μέλη της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων» και από ώρα 06:00’ της 1-9-2024 έως ώρα 06:00’ της 2-9-2024 κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης σχετικής με τις ανωτέρω συναθροίσεις στο αστικό δίκτυο…”.

Με πληροφορίες από το ertnews.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου