Στη θέση Κουλούρι, κοντά στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, «στήθηκε» λίγα εικοσιτετράωρα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα ένα… άτυπο επιχειρησιακό κέντρο-τόπος συγκέντρωσης των διαλυμένων βαγονιών. Θύματα αλλά και συγγενείς μετά από οκτώ μήνες βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα για πρώτη φορά στο σημείο. Και, η εικόνα που συνάντησαν, ήταν αποκαρδιωτική: Ο εφιάλτης ζει, πια, σε ένα χωράφι.
Η οργή από τη θλιβερή αυτή αναβίωση, ξεχειλίζει. Νεαρά άτομα, ανάμεσά τους και η Ευδοκία Τσαγκλή, είδαν για πρώτη φορά τα συντρίμμια από τα βαγόνια του θανάτου, να είναι παρατημένα σε ένα χωράφι, το οποίο έδωσε τη θέση του σε έναν «υποτιθέμενο-χώρο φύλαξης». Εύλογα, όμως, αναρωτιέται κανείς το πώς είναι δυνατόν στοιχεία βιολογικού υλικού -πρόσφατα πραγματοποιήθηκε επαναληπτική δειγματοληψία στο συγκεκριμένο σημείο- να εκτίθενται κατά αυτόν τον τρόπο, σε ένα σημείο χωρίς στέγαστρο, το οποίο, μάλιστα… χτυπήθηκε ακόμη και από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
«Ήταν μια τρομακτική αναβίωση για μενα να βρεθώ πάλι στα καμένα τρένα και να ουρλιάζουν αυτή την φορά μητέρες των θυμάτων. Αρρώστησα κυριολεκτικά από τον πόνο και την οργή, Έκανα τρεις φορές εμετό με το που ξύπνησα. Η κατάσταση όμως γενικότερα στον χώρο, είναι αποκαρδιωτική: Έχουν μεταφέρει όλα τα στοιχεία σε ένα χωράφι που μοιάζει με σκουπιδότοπο, χωρίς στέγαστρο, στο έλεος των άγριων ζώων, των εντόμων (είχε πολλές μύγες) και των καιρικών συνθηκών (δίπλα είναι ακόμα πλημμυρισμένα)», ανέφερε στο ThessToday.gr η Ευδοκία Τσαγκλή, ένα από τα θύματα της τραγωδίας. Για να προσθέσει: «Μέχρι και καινούρια σκουπίδια βρήκαμε μέσα στα βαγόνια». Κατά την κα Τσαγκλή το κράτος χρηματοδότησε με 650.000 ευρώ από την τσέπη των Ελλήνων φορολογουμένων ώστε να δημιουργηθεί άμεσα και να φυλαχθεί ο συγκεκριμένος τόπος, καταγγέλλοντας, επίσης, ότι ο ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση… αγνοεί ακόμη και το πού βρίσκεται στον χάρτη.
«Εμείς τα πληρώσαμε, μόνο για την μεταφορά τους, σε λίγα μόλις 24ωρα! Δεν σεβάστηκαν τίποτα! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ