Monday, 18 November, 2024

‘’Τρώμε ξύλο’’ ακόμη και από Αλβανία και Σκόπια

Καμία αναφορά για παράνομη καταπάτηση ακίνητης περιουσίας

των Βορειοηπειρωτών δεν γίνεται στην έκθεση της ΕΕ για την Αλβανία.

Το περασμένο διήμερο πρόσφερε στην Ελλάδα μια ακόμη τραγική κατάσταση, λόγω αβελτηρίας, ανικανότητας ή σκοπιμότητας του ελληνικού ΥΠΕΞ; Είναι η περίοδος, όπου η αρμόδια Επιτροπή διεύρυνσης της Ε.Ε. υποβάλλει τις Εκθέσεις της για την πρόοδο των χωρών που αιτήθηκαν ένταξη στην Ενωμένη Ευρώπη, μεταξύ των οποίων είναι η Αλβανία και τα Σκόπια.

Για την υπόθεση της διαπλεκόμενης εισηγήτριας της αρμόδιας Επιτροπής, για την Αλβανία, έχω ξαναγράψει, ότι αποκαλύφθηκε πως η Κροάτισσα έχει σύζυγο Σέρβο, κατασκευαστή δημοσίων έργων, και ο Έντι Ράμα τον έχει «μπουκώσει» με έργα στην Αλβανία, και η Κροάτισσα της Επιτροπής το ανταποδίδει με εκθέσεις βολικές για την χώρα.

Στην προκειμένη περίπτωση, ενώ βαρύνεται και έχει καταγγελθεί η αλβανική κυβέρνηση για την παράνομη καταπάτηση ακίνητης περιουσίας των Βορειοηπειρωτών, και ενώ επισήμως κυβερνητικά στελέχη διακινούν αλυτρωτικές θέσεις κατά της Ελλάδας, όχι μόνον δεν γίνεται καμία μνεία, αλλά απεναντίας επιβραβεύεται, με την Έκθεση να συστήνει ότι είναι η Αλβανία σε θέση να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Ούτε ότι η ίδια η Ευρώπη την αποκαλεί “Κολομβία των Βαλκανίων”, μια και το μισό εισόδημα του αλβανικού πληθυσμού προέρχεται από την παραγωγή και εμπόριο του χασίς, δεν ελήφθη υπόψη. Μάλιστα δε, επαινείται επειδή τα προβλήματα που έχει με τους γείτονες, και επί του προκειμένου με την Ελλάδα, προτίθεται να τα επιλύσει με διάλογο, στον οποίο συμφώνησε και ο Έλληνας ΥΠΕΞ, όπως αναφέρεται. Αυτό είναι το εγκληματικό λάθος της πολιτικής Κοτζιά και κυβέρνησης, ότι έδωσαν επιχειρήματα, άνευ λόγου, στους Αλβανούς ότι υπάρχει μεταξύ μας καθεστώς καλής γειτονίας. Και επείσθη η Ευρώπη, ότι στις συζητήσεις συμπεριλαμβάνεται και το “τσάμικο”, νομιμοποιώντας δηλαδή ένα παράλογο αίτημα των Αλβανών.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει η Έκθεση: «Οι σχέσεις με την Ελλάδα παραμένουν συνολικά θετικές, με συχνές υψηλού επίπεδου επισκέψεις. Η συνεργασία σε θέματα διαχείρισης της μετανάστευσης έχει ενισχυθεί, συμπεριλαμβανομένου του επιχειρησιακού επιπέδου για να δοθεί απάντηση στη μεταναστευτική κρίση, με τριμερείς συναντήσεις μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας και Αλβανίας. Με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την υπογραφή της Συνθήκης Φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στα Τίρανα, οι δύο χώρες συζήτησαν τη θέσπιση ενός κοινού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των “εκκρεμών διμερών ζητημάτων”». Να θυμίσουμε, ότι εντός των εκκρεμών διμερών ζητημάτων, η αλβανική πλευρά συμπεριλαμβάνει την άρση του εμπολέμου, το Τσάμικο και τη διδασκαλία της αλβανικής για τους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα, τους οποίους ουσιαστικά επιχειρεί να αναβαθμίσει σε μειονότητα (βασιζόμενη κυρίως σε όσους έχουν λάβει την ελληνική υπηκοότητα). Είναι χαρακτηριστικό, ότι δεν γίνεται καμιά αναφορά σε Ελληνική Εθνική Μειονότητα. Ούτε καν η ύπαρξή της, πόσω μάλλον ο διωγμός της (απεναντίας αναφέρεται σε μειονότητα… Αιγυπτίων, όπου προφανώς λανθασμένα μεταφράστηκε το Gypsy, που σημαίνει “γύφτος”).

Και το τελευταίο: Η Κομισιόν, εξαίρει τον ρόλο της Αλβανίας και τον μηχανισμό που επιβλέπει τη διατήρηση του κλεισίματος των συνόρων με την Ελλάδα!

Και δεν μας έφθανε μόνο το “χαστούκι” από την Αλβανία, ήρθε πιο βαρύ από τα Σκόπια, τα οποία θριαμβολογούν, επειδή μετά από τέσσερα χρόνια, στην Έκθεση προόδου για την χώρα τους, αναφέρονται ως “Μακεδονία” και χρησιμοποιούνται τα επίθετα “μακεδονικος/ή”. Δεν υπήρχε αυτός ο επιθετικός προσδιορισμός στις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επειδή πρόσεχαν και επενέβαιναν οι Ευρωβουλευτές μας. Αυτή την φορά τι συνέβη; Είχαν εντολή από τα κόμματά τους να σιωπήσουν, ή πιάστηκαν στον ύπνο; Η ίδια η Ε.Ε. επισήμως είχε ανακοινώσει ότι έως ότου επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας, για την Ευρώπη τα Σκόπια θα FYROM. Κι εδώ “χαστούκι”.

Και την ίδια ώρα, ακούς τον πρωθυπουργό να δηλώνει με αμετροέπεια ότι δεν θα αλλάξει μόνον την Ελλάδα, αλλά και όλη την Ευρώπη. Ενώ μας «δέρνουν» Αλβανοί και Σλάβοι.

voria.gr

‘’Τρώμε ξύλο’’ ακόμη και από Αλβανία και Σκόπια

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου