Tuesday, 24 September, 2024

Τσιόδρας: Μόλις 7 νέα κρούσματα, κανένας νέος θάνατος

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας (22/4) για τον κορωνοϊό, με τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε ότι ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 121, καθώς δεν σημειώθηκε νέος θάνατος τις τελευταίες ώρες. Τα νέα κρούσματα είναι μόλις 7 και συνολικά πλέον είναι 2.408. 55 συμπολίτες μας βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Για την σταδιακή άρση των μέτρων
Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως σήμερα συζητήθηκε η σταδιακή άρση των μέτρων και σε 24 ώρες θα υπάρχουν ανακοινώσεις.
«Η επιτροπή συζήτησε σοβαρά τη χρήση μάσκας και θα αφορά κλειστούς χώρους», σημείωσε ο λοιμωξιολόγος. Θα ακολουθήσουν ειδικές οδηγίες τις επόμενες δύο ημέρες, είπε.
Όσον αφορά τα σχολεία, σύμφωνα με τον καθηγητή δεν θα παρθεί κάποια απόφαση σήμερα, αλλά θα γίνει με ειδικό τρόπο με βάση την πορεία της επιδημίας. Για τις δομές υγείας, πχ. χειρουργεία, σε 24 ώρες θα υπάρξει τοποθέτηση της επιτροπής όπως και για τα σχολεία.
Από δύο διαφορετικές μαθηματικές εκτιμήσεις επιβεβαιώνεται ότι το R0 είναι κάτω από το 1 στην Ελλάδα. «Φάνηκε ότι τα μέτρα έδρασαν και ατομικά και συνολικά στο να μειώσουν 80% και πάνω τη διασπορά της νόσου στην κοινότητά μας», σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου