Monday, 28 October, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Φλώρινα: Βαριές κατηγορίες για τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου

Με σοβαρότατες κατηγορίες οδηγείται στην δικαιοσύνη ο 53χρονος

ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο Λιμνοχώρι Φλώρινας, στο οποίο δηλητηριάστηκαν από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα 14 άτομα με ένα εξ αυτών, έναν 55χρονο να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Αμυνταίου και αντιμετωπίζει κατηγορίες για πρόκληση κοινώς επικίνδυνης βλάβης και σωματικής βλάβης από αμέλεια, ενώ φέρεται να είχε αποχωρήσει πριν από τα μεσάνυχτα από το ξενοδοχείο.
Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης νοσηλεύεται o 55χρονος άντρας που εισέπνευσε μονοξείδιο του άνθρακα σε ξενοδοχείο σε περιοχή της Φλώρινας, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, έχοντας υποστεί εγκεφαλικό οίδημα και πνευμονία από εισρόφηση.

Όπως ανέφερε στον SKAI ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος σε άλλο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η σύζυγός του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι 9 νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο Φλώρινας έλαβαν ήδη εξιτήριο, ενώ άλλοι 4 νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας. Υπενθυμίζεται ότι το ξενοδοχείο που έκανε εγκαίνια στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου, σφραγίστηκε και ανακλήθηκε η άδεια του ενώ του είχε επιβληθεί και πρόστιμο δέκα χιλιάδων ευρώ για σωρεία παρατυπιών.

Ανακοίνωση του Υπουργείο Τουρισμού

Δύο πρόστιμα ύψους άνω των 10.000 ευρώ (2.024+8.192) από τις 18/10/2024 επιβλήθηκαν από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) Δυτικής Μακεδονίας μετά το περιστατικό με δηλητηριάσεις σε τουριστικό κατάλυμα στο Αμύνταιο και ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Το κατάλυμα είχε ελεγχθεί εγκαίρως από την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, σημειώνει ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού.

Ειδικότερα επιβλήθηκαν:

α)πρόστιμο για αναληθή-ανακριβή στοιχεία κατά την υποβολή της γνωστοποίησης του τουριστικού καταλύματος,

β)πρόστιμο για μη υποβολή γνωστοποίησης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (παράνομη λειτουργία του καταστήματος).

Η ΠΥΤ είχε κοινοποιήσει αυτές τις αποφάσεις σε όλες τις αρμόδιες αρχές, ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωση της επιχείρησης με τα νόμιμα πρότυπα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τα ξημερώματα της 27ης 10.2024 στο τουριστικό κατάλυμα του Λιμνοχωρίου Φλώρινας διαπιστώθηκε σύμφωνα με την διενέργεια προανάκρισης του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, τραυματισμός ενοίκων με συμπτώματα δύσπνοιας, ναυτίας και ζαλάδες από εισπνοή τοξικού αερίου εντός του τουριστικού καταλύματος.

Στις 27.10.2024 η Προϊσταμένη της ΠΥΤ Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε απόφαση διακοπής της λειτουργίας του τουριστικού καταλύματος, ενημερώνοντας όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Το Υπουργείο Τουρισμού υπογραμμίζει ότι θα ακολουθήσουν όλες οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιβολή τυχόν περαιτέρω διοικητικών κυρώσεων. Επισημαίνει την απόλυτη προτεραιότητά του για την ασφάλεια και υγεία των επισκεπτών συνεχίζοντας τη διενέργεια αυστηρών ελέγχων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.