Thursday, 19 September, 2024

Χαλκιδική: Σάπια και κλεμμένα από τη Βουλγαρία πολλά μηχανήματα του λούνα παρκ

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το λούνα παρκ του τρόμου στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής

που έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης πριν μερικές ημέρες αφήνοντας συγκλονισμένη την περιοχή.

Την ώρα που ο πατέρας του Γιάννη έκανε αυτοψία στον χώρο, όπου σκοτώθηκε ο γιος του, ζητώντας δικαίωση για την οικογένεια, και ότι «η αμέλεια έφερε το θάνατο», ένας εργαζόμενος, ο οποίος κατά το παρελθόν δούλεψε στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική, αποκάλυψε όσα γινόντουσαν στην επιχείρηση. Όπως είπε στο Mega, ο πρώην εργαζόμενος στο λούνα παρκ, «τα μηχανήματα όλα του Κ. τα 9 στα 10 είναι άχαρτα πρώτον, κάποια είναι κλεμμένα από την Βουλγαρία, ασυντήρητα σε πολύ άθλια κατάσταση. Ήτανε να πάνε σε σκραπ και πήγε και τα βούτηξε έξω από την σκραπ, τα έβαψε και τα λειτουργεί. Και όχι τώρα, εδώ και πολλά χρόνια».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «για να χειριστείς ένα μηχάνημα, μιλάμε για κάποιο μηχάνημα επικίνδυνο όχι τώρα σε μία σκοποβολή σε ένα τρενάκι που πάει γύρω-γύρω τα παιδικά, πρέπει πρώτον να πας σε σεμινάριο εννιά μήνες στην Ιταλία, όπου σου μαθαίνουνε πιο πολύ θέματα ασφαλείας».

«Μόνο εγώ είχα πιστοποίηση»
«Δίνεις κάποιες τυπικές εξετάσεις αφού το πάρεις αυτό το χαρτάκι μετά πρέπει να αποφασίσεις σε ποιο παιχνίδι θες να βγάλεις την πιστοποίηση σου, για να είσαι χειριστής και να πας να ξαναδώσεις εξετάσεις για να πάρεις πιστοποίηση χειριστή στο συγκεκριμένο μηχάνημα», πρόσθεσε. Στο ερώτημα πόσοι εργαζόμενοι είχαν την αντίστοιχη πιστοποίηση στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, εκείνος είπε: «Πολύ πιθανόν και κανένας σε εκείνο το πάρκο μέσα δύο χρόνια που δούλεψα. Ο μοναδικός άνθρωπος που είχε πιστοποίηση ήμουν εγώ, και μιλάμε ο άνθρωπος έχει παιχνίδια ψιλό… επικίνδυνα».

Ξέσπασε ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη: Ο 13χρονος γιος μου δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του την εικόνα του νεκρού αδερφού του

Ο πατέρας του νεαρού που έφυγε από τη ζωή τα μεσάνυχτα Γιώργος Καμπαϊλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega επέρριψε ευθύνες τόσο στον δήμο, όσο και στην ελληνική δικαιοσύνη, καθώς οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του παιδιού του αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι.

«Εάν δεν αποδοθεί ευθύνη εγώ θα φροντίσω ως γονιός να βρω μόνος μου την λύση. Θέλω απάντηση πως ο εισαγγελέας ένα άτομο φυγόποινο με ποινικό μητρώο το άφησε να φύγει χωρίς περιοριστικούς όρους», ανέφερε με ο κ. Καμπαϊλής.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στη Χαλκιδική: Με ποινικό παρελθόν ο 21χρονος χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού στο λούνα παρκ

«Από πού ήταν ηλεκτροδοτημένο το λουνα παρκ, τις υπογραφές τις βάζει ο Δήμος», διερωτήθηκε ο ίδιος. «Δεν θέλω να γίνει παραπάνω θέμα για το παλικάρι μου. Δεν θα ξεχαστεί το παιδάκι μου. Σας δίνω τον λόγο μου ότι δεν θα μείνει τίποτα έτσι», ανέφερε με τρεμάμενη φωνή. «Ο 13χρονος γιος μου δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του την εικόνα του νεκρού αδερφού του. Έχει να κοιμηθεί τρεις ημέρες», είπε συγκινημένος. Υπενθυμίζεται ότι το παιχνίδι με περιστρεφόμενες καρέκλες στο οποίο είχε ανέβει ο 19χρονος Γιάννης έσπασε και ο ίδιος εκσφενδονίστηκε, μπροστά στα μάτια του αδερφού του και της μητέρας του. «Το σπίτι μας έκλεισε», πρόσθεσε.

«Η χθεσινή του εικόνα δεν θα φύγει ποτέ από την ψυχή μας. Έστειλα τα παιδιά μου διακοπές και από τρία γύρισαν δύο», είπε ο πατέρας του 19χρονου. Απαντώντας η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, ανέφερε ότι ο χώρος που βρσκόταν το λούνα παρκ είναι ιδιωτικός και εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον πατέρα του 19χρονου για τον θάνατο του γιου του καθώς όπως τόνισε και η ίδια έχει χάσει ένα 22χρονο παιδί και καταλαβαίνει πως νιώθει.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου