Friday, 20 September, 2024

Χρυσοχοεία και ενεχυροδανειστήρια στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών για τη δράση του  κυκλώματος διαρρηκτών

Το ενδεχόμενο εμπλοκής χρυσοχοείων στο Κολωνάκι και το Σύνταγμα

αλλά και καταστημάτων εκτίμησης πολύτιμων λίθων στο κέντρο της Αθήνας και ενεχυροδανειστηρίων σε ολόκληρη την Ελλάδα, εξετάζουν οι διωκτικές αρχές που ερευνούν την δράση του κυκλώματος διαρρηκτών πολυτελών κατοικιών.

Στο πολυσέλιδο διαβιβαστικό που έστειλε χθες η Αστυνομία στον Εισαγγελέα, αναλύεται λεπτομερώς η δομή και η μεθοδολογία της σπείρας μέλη της οποίας θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή την Δευτέρα και την Τρίτη μετά την ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν χθες για την υπόθεση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, οι κατηγορούμενοι ήταν ενταγμένοι σε υποομάδες, οι οποίες κατά την αστυνομία ήταν τέσσερις, “σε απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους και με αυστηρή ιεραρχική δομή και πειθαρχία”.

Όπως τονίζεται στο ογκώδες διαβιβαστικό της Αστυνομίας, οι κατηγορούμενοι είχαν επί σειρά ετών “αποτελεσματική δράση”, τέτοια ώστε να έχουν αποκτήσει “εξαιρετική φήμη στον χώρο του υποκόσμου με αποτέλεσμα ετερόκλητα κακοποιά στοιχεία να προσεγγίσουν μέλη τους προσφέροντας με το αζημίωτο πληροφορίας για πιθανούς στόχους».

Στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας προσδιορίζεται το “προφίλ” των περισσότερων μελών των ομάδων που δρούσαν υπό ενιαία καθοδήγηση ως “υπόδικοι ή κατάδικοι στο παρελθόν για διαρρήξεις, οι οποίοι αν και ήταν άεργοι, ζούσαν στην απόλυτη χλιδή, σε πολυτελείς μεζονέτες στη Δυτική Αττική και τη Θεσσαλονίκη ενώ οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα κατέχουν πανάκριβα αυτοκίνητα με μεγάλη ιπποδύναμη”.

Alpha.gr

Χρυσοχοεία και ενεχυροδανειστήρια στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών για τη δράση του  κυκλώματος διαρρηκτών

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου