Saturday, 10 May, 2025

Αφράτο κέικ με ολόκληρα μανταρίνια και σοκολάτα

Αφράτο κέικ με ολόκληρα μανταρίνια και σοκολάτα

Υλικά

1. 4 μανταρίνια (ολόκληρα)
2. 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι (200γρ)
3. 110γρ ελαιόλαδο ή μισό βιτάμ (μισή κουπα)
4. 2 αυγά
5 300γρ ζάχαρη (1 και μισή κούπα ή αν θέλετε λιγότερη ζάχαρη, βάζετε μία, είναι και πάλι νόστιμο & γλυκό)
6. 1/2κτγ σόδα
7. 1 1/2κτγ μπέικιν πάουντερ
8. 1 βανίλια
9. 400γρ αλεύρι & λίγο κακάο 

*Προαιρετικά, σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα

Εκτέλεση: Μανταρίνια (ολόκληρα με τη φλούδα), λάδι ή μαργαρίνη, αυγά, βανίλια, γιαούρτι (κρατάμε λίγο για το κακάο) όλα μαζί στο μπλέντερ. Αφού χτυπηθούν καλά, προσθέτουμε τη σόδα και τη ζάχαρη. Σε ένα ξεχωριστό πιάτο ή μπωλ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και προσθέτουμε το μίγμα του μπλέντερ. Κρατάμε λίγο μίγμα και προσθέτουμε το κακάο και το υπόλοιπο γιαούρτι. Αλείφουμε μια φόρμα με μαργαρίνη και κακάο.

*Για τη σοκολάτα, αν θέλουμε: Ρίχνουμε το μισό μίγμα μανταρινιού, στρώνουμε στη μέση την κουβερτούρα κομμένη μακρόστενα κομμάτια, ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα μανταρινιού και από πάνω το υπολοιπο μίγμα σοκολάτας (εάν χρειαστεί να το αραιώσουμε, προσθέτουμε ελάχιστο νερό). Αλλιώς, αν δε θέλουμε σοκολατένιο, αφήνουμε σκέτο το μείγμα. Ψήνουμε στους 170 για ~40 λεπτά.

star.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου