Το λέει και το όνομά της, γίνεται εύκολα. Επιπλέον είναι μία κλασική πίτσα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Το… κακό είναι ότι τρώγεται πολύ γρήγορα και όλοι θα σας ζητούν παραπάνω!
Υλικά
8 μερίδες
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ. γλ. αλάτι
1 φλ. χλιαρό γάλα
1 κ.γλ. ξύδι
Για τη γέμιση!
1 κ.σ πελτε ή 2 τομάτες αποφλοιωμενες ψιλοκομμενες
2 κ.σ ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. ριγανη
Αλάτι
2 φλ. κιτρινα τυριά της αρεσκείας σας
6 φέτες ζαμπόν ή σαλάμι αέρος ή μπέικον
1 πιπεριά ότι χρώμα θέλετε
Οδηγίες
20′
Για την εύκολη πίτσα, τοποθετούμε πρώτα όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μπολ, εκτός από το αλεύρι. Λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι ή με το χέρι μέχρι να έχουμε μία ζύμη απαλή, ελαστική και εύπλαστη. Σε βάση πίτσας βάζουμε λαδόκολλα και βάζουμε τη ζύμη επάνω.
Σε μπολ ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τον πελτέ με το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη. Με κουτάλι απλώνουμε την κρύα σάλτσα στη ζύμη. Στρώνουμε το ζαμπόν στην πίτσα, πασπαλίζουμε με τα τυριά, και τέλος γαρνίρουμε με την πιπεριά
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα, για 20΄ περίπου, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.
syntages tis pareas