Monday, 23 December, 2024

Σοκολάτα βιενουά – Απολαύστε την πιο νόστιμη συνταγή!

Πείτε “επαγγελματική” σοκολάτα…
Μπορούμε αντί για κάρδαμο και μοσχοκάρυδο να προσθέσουμε κανέλα ή γαρύφαλλο.
ΥΛΙΚΑ
400 ml γάλα πλήρες
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, πολύ ψιλοκομμένη
200 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
6 κοφτές κ.σ. κακάο
6 κ.γ. ζάχαρη καστανή
½ κοφτή κ.γ. κάρδαμο τριμμένο
½ κοφτή κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
Υλικά για τη σαντιγί:
240 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης, παγωμένη
6 κ.γ. ζάχαρη άχνη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το κακάο και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να ζεσταθούν το γάλα και η κρέμα και να λιώσουν το κακάο και η ζάχαρη.
Στη συνέχεια μόλις πάρει μια βράση το μείγμα αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μοσχοκάρυδο, το κάρδαμο σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά.
-Αδειάζουμε τη σοκολάτα μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα το μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνεχώς με μία σπάτουλα μένα λιώσει τελείως η σοκολάτα.
Εκτέλεση για τη σαντιγί: Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη με τη βοήθεια ενός κουταλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει η σαντιγί.
Σερβίρουμε τη σαντιγί πάνω από τη σοκολάτα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου