Tuesday, 24 December, 2024

Σοκολατόπιτα: Η φανταστική απόλαυση!

Τα υλικά και η εκτέλεση εύκολα. Μέσα σε 40 λεπτά έχετε γλυκό έτοιμο και γευστικό…
Υλικά
150 γραμ. μαργαρίνη
2 κουτ. σούπας κακάο – 50 γραμ. κουβερτούρα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
λίγο χυμό πορτοκάλι και ξύσμα
2 κούπες αλεύρι φαρίνα
3 αυγά
1 κγ μπέικιν
2 βανίλιες
Γλάσο
1 κουβερτούρα
100 γρ κρέμα γάλακτος ή γάλα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τη μαργαρίνη, να αρχίσει να λιώνει, βάζουμε τη ζάχαρη, το κακάο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσουν.
Προσθέτουμε το γάλα, τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα, τις βανίλιες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε, τραβώντας από τη φωτιά και ανακατεύοντας απαλά, αλλά συνεχώς, ρίχνοντας τα αυγά, το αλεύρι και το baking!
Δεν ξεχνάμε να κρατήσουμε λίγο από το μείγμα (πριν ρίξουμε το baking) για να το βάλουμε από πάνω μαζί με το γλάσο!
Έχουμε ήδη βουτυρώσει ένα ταψάκι, ρίχνοντας και λίγο αλεύρι για να ξεκολλάει εύκολα και βάζουμε το μείγμα μας. *Όχι όλο, σημειώνουμε και πάλι, κρατάμε λίγο σε ένα μπολ.
Μην φοβηθείτε αν δείτε αραιό το μείγμα. Έτσι θα γίνει αφράτο και ζουμερό με το ψήσιμο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι σφιχτό. Αν ρίξετε λίγο παραπάνω αλεύρι κατά λάθος, αραιώστε με λίγο γάλα ή χυμό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για περίπου 25 λεπτά, ανάλογα βέβαια με το φουρνο!
Το ταψάκι μεσαίου μεγέθους όχι πολύ μεγάλο.
Μέχρι να ψηθεί η σοκολατοπιτα, ετοιμάζουμε το γλασο!
Λιώνουμε σε μπεν μαρι ή στο μικροκυμάτων την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος (ή το γάλα), προσθέτουμε το μείγμα που κρατήσαμε και κάνουμε μια λεία σοκολάτα… μέχρι να γίνει το γλυκό, μπορεί να πήξει λίγο το γλάσο… συμπληρώνουμε λίγο γάλα, να είναι σχετικα΄ρευστό.
Τρώγεται και ζεστό με παγωτό και κρύο! Αν μείνει!
Καλή επιτυχία!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου