Η μαγιονέζα είναι μια κλασική και αγαπημένη σως
που μπορεί να απογειώσει οποιοδήποτε πιάτο, και ιδιαίτερα τα ψητά, τα οποία συχνά πρωταγωνιστούν στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Αν και πολλές φορές την αγοράζουμε έτοιμη, πλέον και είναι πανάκριβη και η σπιτική μαγιονέζα είναι πραγματικά ανώτερη σε γεύση και φρεσκάδα. Αυτή η εύκολη συνταγή με μόλις 4 υλικά θα σας βοηθήσει να φτιάξετε τη δική σας με αγνά υλικά και όχι άγνωστα φυτικά έλαια…
Υλικά:
1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κουταλιά της σούπας ξύδι ή χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο (ανάλογα με την προτίμησή σας ή μισό μισό)
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση:
Βάλτε το αυγό στο μούλτι ή στο μπλέντερ με τη ράβδο).
Προσθέστε το ξύδι ή τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και προαιρετικά το πιπέρι.
Αρχίστε να χτυπάτε με το μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέστε το λάδι λίγο-λίγο, για να δέσει η μαγιονέζα και να γίνει πηχτή.
Όταν η μαγιονέζα γίνει ομοιογενής και έχει την επιθυμητή υφή, είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση, καλές γιορτές!