Το παγωτό έχει την τιμητική του το καλοκαίρι. Πόσες φορές δεν λαχταράτε να φάτε ένα παγωτάκι τις πιο απίθανες ώρες; Για τα παιδιά δεν το συζητάμε καν!
Θα μπορούσαν άνετα να τρώνε καθημερινά χωρίς… σταματημό.
Για αυτό και εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε το κλασικό παγωτό βανίλια. Σερβίρεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους αλλά τρώγεται και σκέτο.
Υλικά
500 ml (δύο κούπες) κρέμα γάλακτος ή ένα μόρφατ
250 ml ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Προαιρετικά: 45 γρ. σοκολάτας ή δάκρυα σοκολάτας
Εκτέλεση
Σ΄ένα μπολ χτυπάτε καλά την κρέμα γάλακτος (ή το μόρφατ) και προσθέστε τη βανίλια. Συνεχίζετε το χτύπημα και ρίχνετε το γάλα ζαχαρούχο.
Μόλις το μείγμα γίνει μια ρευστή κρέμα, τη βάζετε σε μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει. Βγάζετε ανά μισή ώρα και χτυπάτε 2-3 φορές, για να μη δημιουργήσει “κρυσταλλάκια”.
Αν θέλετε λιώνετε σοκολάτα και μόλις το παγωτό είναι έτοιμο, το σερβίρετε με τη σοκολάτα (λιωμένη ή πασπαλίζοντας με δάκρυα). Μπορείτε να βάλετε κομμάτια φρούτα ή γλυκό του κουταλιού (τέλειο με κερασάκι), φιλέ αμύγδαλο, μπισκότα ή όποια άλλη παραλλαγή!
tip: Τόσο η κρέμα γάλακτος όσο και το γάλα δεν θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά να τα έχετε στο ψυγείο.
Με πληροφορίες από: Huma in the kitchen